Nederige zondag.

Datum:
21
-
03
-
2021

Even terug naar mijn blogje van 24 januari jl. Die over die slimme mensen. Die over dat gat tussen de Korfbal League en de rest. Die over de dreiging dat dit gat alleen maar groter gaat worden als geen perspectief wordt geboden voor Hoofdklasse clubs en daaronder.

Welnu: geen perspectief, weten we inmiddels. De League en de Hoofdklasse (en daaronder) starten komend zaalseizoen in dezelfde opzet als nu. Pas daarna zal (met een hele dikke eventueel) gekeken worden naar een nieuwe opzet met een andere promotie-degradatieregeling. Jammer, omdat juist nu de tijd daar was om met slimme oplossingen te komen. Gemiste kans dus.

En ondertussen? Ondertussen hebben we 12 clubs in Nederland met perspectief, met nog een keer een (gratis) ticket voor de KL. Volledig mogen trainen, geen leeftijdsgrens, volledige selectie, professioneel test-beleid. Door-ontwikkelen daar waar de rest stil staat. Een bevoorrechte positie waarbij enige nederigheid gepast zou zijn. Maar Ahoy lonkt, kruisfinales lonken, nóg een jaar KL lonkt. Nu investeren dus. Het gevolg? Hengelen. Bij elkaar maar ook naar onderen. Met droge ogen. Wat ik daarvan vind? Ik vind het schandalig. Dat hengelen is van alle tijden en daar is op zichzelf niks mis mee….. maar dan wel op hetzelfde speelveld. Niet op een achteraf knollenveldje, waar niet meer op mag worden gespeeld omdat de verlichting kapot is. En we niet weten wanneer de lampen worden vervangen. Waar de talenten in de startblokken staan maar ze niet weten wanneer het startschot klinkt. Dan heb je zo een prachtig plaatje geschetst…. met verlichting: ‘Bij ons mag het wel, bij jullie moet je het nog maar afwachten’. Nederigheid. Niet zo’n moeilijk woord, toch?

Ondertussen blijft het varen in de mist, met die besmettingen. Versoepelingen staan in de steigers maar of ze er daadwerkelijk – snel – gaan komen, is nog maar de vraag. Het KNKV heeft inmiddels wel een routekaart veldcompetitie gepresenteerd. Dat geeft in ieder geval wat houvast. Het schema gaat uit van een start op 24 april maar kan worden opgerekt naar een start op 15 mei, om nog een volledige competitie af te werken. Daarna wordt het lastig en wordt eventueel een alternatief model ingevoerd. Het risico bestaat echter ook dat we helemaal geen wedstrijden meer gaan spelen dit seizoen. Daar wil ik nog maar even niet aan denken.

Ik denk wel aan potgrond. Aan professionele kwekers potgrond. Van die potgrond waarop je de plantjes gewoon ziet groeien, terwijl je er naar kijkt. Nou, die potgrond is te verkrijgen bij DSC. Hoe? Nou, heel simpel. Door gewoon op deze link te klikken. Bestellen maar. Sponsor blij, plantjes blij, klant blij…. DSC blij, want een mooi gedeelte van de opbrengst kunnen we weer investeren in de club. En opschieten, want de actie loopt tot aankomende donderdag.

Fijne zondag

Edwin Mulder

Voorzitter KV DSC

Terug