Wie zijn wij

Wij zijn Brabants, wij zijn DSC

Korfbal, een sport in ontwikkeling. Steeds professioneler, interessanter en het positieve imago van de sport groeit. De enige gemengde teamsport, al jaren vooruitgelopen op de huidige maatschappelijke discussies over gelijkwaardigheid. Een hoge sociaal-maatschappelijke waarde dus. Twee competities in één seizoen, binnen en buiten. Een echte Hollandse familiesport, waarin Nederland wereldwijd veruit de beste is en zal blijven. Dit maakt korfbal uniek als sport, maar is herkenbaar voor iedere vereniging in het land. Hoe korfbal wordt gemaakt en beleefd is overal anders…

Wij zijn DSC, wij zijn Brabants, wij zijn de trots van het zuiden. Wat hier gebeurt kan alleen bij ons. Ambities, goede opleiding van onze spelers, hoge prestaties en jarenlang staan onze jeugd- en seniorenteams aan de top van Nederland. We spelen én winnen Nederlandse Kampioenschappen, promoveren naar de Korfballeague en Ereklasse en we leveren internationals aan verschillende Nederlandse jeugdteams. Maar dit gebeurt niet zomaar, zeker niet. Dit alles is gebouwd op een basis van binding,betrokkenheid en authentieke Brabantse gezelligheid.

 

DSC is meer dan ambities en prestaties – DSC is thuiskomen

DSC gaat verder dan ambities en prestaties. DSC is en heeft veel meer dan haar topkorfbal. DSC bouwt op binding en betrokkenheid en bouwt net zo sterk op haar breedte- en G-korfbal als op de top. DSC is Jong én oud. DSC is alles samen. Zoals onze DSC’ers het zelfs beschrijven: ‘Het is thuiskomen op een plek voor iedereen’.

Het winnen van finales, het verliezen van finales, jaar in jaar uit mee op kamp, rood-zwarte massa van supporters bij NK’s, kampioen worden in de jeugd, je eerste wedstrijd bij de kleintjes, of de eerste wedstrijd van jouw kleintje, mee oplopen met het 1e, playbackshows en sinterklaasavonden, high-fives van clubiconen na een gewonnen potje... Maar helaas kent DSC ook het verliezen van mensen van de club… Emotie bindt…

Kortom, DSC maakt vriendschappen, DSC maakt herinneringen.

Binding is de motor. En wij denken dat het ervoor zorgt dat iedereen die zich met DSC verbonden voelt een bijdrage wil leveren aan de club. Ieder op zijn of haar manier, op het veld, in de kantine, bij activiteiten, het jeugdkamp of op technisch of tactisch vlak. Binding maakt goede vrijwilligers. Hierdoor is er bij DSC altijd iets leuks te beleven. Maar binding zorgt ook voor het gevoel van één familie, ook als het voor iemand even wat minder makkelijk is.

Dit willen we natuurlijk blijven. We willen verder groeien in professionaliteit, het waar blijven maken van ambities, zorgen voor goede faciliteiten en materialen voor onze top-, breedte- en G-korfballers en nieuwe leden aan ons binden. Én we willen blijven investeren in onze authentieke Brabantse sfeer. We willen vooral de trots van het zuiden blijven! Daarom is iedereen welkom om bij ons te komen.