Medische begeleiding

DSC heeft een samenwerking met PECE zorg. Deze samenwerking bestaat uit begeleiding van de club en trainers bij het voorkomen van blessures en het snel en adequaat behandelen van blessures. Eén keer per jaar wordt een informatieavond gehouden voor trainers en is er een “train de trainers scholing”. Daarnaast verzorgt PECE zorg de fysieke training voor de eerste selectie van DSC.

PECE Zorg is een fysiotherapiepraktijk, gevestigd aan de vijfkamplaan 8 (tegenover het DSC complex), met meerdere disciplines waardoor geblesseerde leden van DSC korfbal de meest optimale zorg geboden kan worden. Voorbeeld van deze disciplines zijn sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie (voor de jeugd), echografie en aanverwante disciplines zoals (sport)diëtiek of podotherapie. Ook is er een fysiek trainer in huis.

Mocht je een blessure hebben dan kun je een afspraak maken via www.pece-zorg.nl of 085-7823600. Als je aangeeft dat je lid bent van DSC korfbal dan kun je over het algemeen al binnen 24-48 uur gezien worden door een gespecialiseerd fysiotherapeut.

Odette Derks fungeert als verzorger van de eerste selectie. Daarbij heeft zij haar eigen sportmassagepraktijk (www.derkssportmassage.nl) en is gecertificeerd in blessurepreventie. De massages zijn er op gericht om ongemakken te bestrijden en de conditie van de spieren te bevorderen. Ook is zij gespecialiseerd in Medical Taping. Hoe dat werkt, lees je op de website, inclusief de tarieven. Het is tevens mogelijk om met Odette een afspraak te maken bij DSC.