Vertrouwenscontactpersoon

In een korfbalvereniging ben je nooit alleen. Je hebt te maken met trainers/coaches, ploeggenoten, ouders, supporters etc. Helaas verloopt deze samenwerking onderling niet altijd even prettig. Dan is het fijn om hier vertrouwelijk over te kunnen praten. Dit kan binnen DSC met een vertrouwenscontactpersoon.


De vertrouwenscontactpersoon behandelt de informatie in strikte vertrouwelijkheid en alle acties worden alleen uitgevoerd met instemming van de melder. De vertrouwenscontactpersoon brengt geanonimiseerd verslag uit bij de voorzitter van DSC.


Binnen DSC zijn Karin Tamminga en Nikki Tamminga de vertrouwenscontactpersonen. Wil je iets bespreken over treiteren, pesten, ongewenst gedrag, intimidatie of discriminatie dan kan je contact opnemen voor een afspraak via vertrouwenscontactpersoon@kvdsc.nl.

Ook heb je de mogelijkheid om anoniem melding te maken van grensoverschrijdend gedrag. Zo biedt FIER een chat aan waar je anoniem je verhaal kunt doen. Dit platform is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komt. Bij FIER kun je dagelijks terecht. Van maandag tot vrijdag is de chat van FIER open van 16.00 tot 06.00 uur. Op zaterdag, zondag en tijdens defeestdagen is de chat open van 20.00 tot 06.00 uur.

SpeakUp van Centrum Veilige Sport Nederland biedt jou ook de mogelijkheid om anoniem je verhaal te doen. Dit kan zowel online als telefonisch. Bij SpeakUp maak je enkel een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt niet direct een medewerker te spreken via de chat oft elefonisch.

Meldanoniem via SpeakUp

Wil je meer weten over wat Centrum Veilige Sport Nederland voor je kan betekenen? Ga dan naar hun website centrumveiligesport.nl