Wouter Blok en Will van de Kruijs nieuwe hoofdtrainers DSC

Datum:
10
-
02
-
2023

Het bestuur en Technische Commissie van DSC zijn verheugd om te kunnen melden dat Wouter Blok en Will van de Kruijs met ingang van volgend seizoen hoofdtrainers van DSC zijn.

Will is bezig aan zijn eerste seizoen bij DSC als coach van DSC 2 en, samen met Tjeerd en Charlie Kooiman, verantwoordelijk voor de selectie waarin de onderlinge verschillen tussen spelers steeds kleiner worden. Dat is terug te zien in de resultaten, waarin zowel DSC 1 als DSC 2 in deze zaalcompetitie bovenin meedraaien én op trainingen waar spelers elkaar niks toegeven. Zowel spelers als Technische Commissie zijn zeer te spreken over de inzet van Will en mooi dat hij de stap naar het eerste team kan maken.

Wouter Blok is geen onbekende voor DSC. In het seizoen 2018-2019 stond hij ook aan het roer. Wouter is woonachtig in Bodegraven. Als trainer verdiende hij zijn sporen bij onder andere WION in Rotterdam en Fortuna in Delft, waar de play-offs voor de finale van de Korfbal League werd behaald. Daarna was hij succesvol bij Oranje Wit in Dordrecht waar promotie naar de hoofdklasse (zaal) en ereklasse (veld) werd bereikt. Ondertussen fungeerde hij als assistent van bondscoach Wim Scholtmeijer bij het grote Oranje, dat in die periode zowel Europees als wereldkampioen werd. Ook stond Oranje op het hoogste podium tijdens de World Games van 2017.

We heten Wouter wederom welkom bij DSC en wensen hem en Will een plezierige en succesvolle tijd. De Technische Commissie richt zich nu op de verdere invulling van de technische staf bij de selectie.

In een eerder stadium hebben Tjeerd en Charlie Kooiman aangegeven dat zij bezig zijn met hun laatste seizoen. Een seizoen waarin DSC meedoet om de prijzen en steeds een geduchte tegenstander is. Dat is zeker de verdienste van beide mannen. We gunnen hen dan ook een mooie prijs als afscheidscadeau en daar hebben we alle vertrouwen in.

Bestuur en Technische Commissie KV DSC

Foto's: Rob Reurling en Marco Spelten, Korfbalfoto

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar