Vooruitblik zaterdag 27 november

Datum:
26
-
11
-
2021

Ronde twee. Voor DSC 1, 2 en 3. Twee keer op rij een thuisronde. Opvallend. De selectie zal een goed vervolg willen geven aan de gewonnen wedstrijden. Het derde zal op zoek gaan naar de eerste punten. De competitie start voor de A1, B1, C1 en andere jeugdteams. Een week geleden heeft u wat informatie over de tegenstanders kunnen lezen. Tegen wie mogen de teams zaterdag spelen? Hier kunt u het lezen. Zoals bekend zullen de wedstrijden zonder publiek gespeeld worden. Jorgen Gestel zal opnieuw voor een livestream zorgen.  


12:00 DSC C1 – Woudenberg C1
De C1 trapt af tegen Woudenberg C1. Deze tegenstander is kampioen geworden op het veld. Weliswaar in de C-tweede klasse, met louter C2-tegenstanders. Toch blijft het een prima prestatie. Zij wisten in zes wedstrijden ook 87 keer te scoren. Deze lijn zal de ploeg uit provincie Utrecht graag willen doorzetten. DSC zal dus verdedigend scherp moeten zijn. Om Woudenberg van het scoren af te houden. Onze C1 verloor buiten de kampioenswedstrijd, in de C-eerste klasse. In de zaal beginnen alle ploegen weer op nul. Dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. De ploeg is nu enkele weken aan het trainen in de zaal. Is de ploeg nu meer aan elkaar gewend? Hebben de spelers en het team als geheel al stappen gemaakt? Aanstaande zaterdag een mooi testmoment. DSC wenst haar C1 heel veel succes!


14:30 DSC B1 – PKC B1
Voor de B1 geen eenvoudig begin. De koploper van de veldpoule komt op visite, PKC B1. De tegenstander van aankomende zaterdag is nog ongeslagen tijdens het veldseizoen. De B1 van de grootste korfbalvereniging van Nederland wist zelfs alle competitie wedstrijden winnend af te sluiten. Ook de onderlinge ontmoeting met DSC. Op 18 september, werd de ploeg van Jasper, Luc en Tycho verslagen met 17-12, in Papendrecht. DSC zal moeten proberen het PKC zo moeilijk mogelijk te maken. Bij de B-hoofdklasse wordt er met een schotklok gespeeld. Dit zal voor sommige spelers en speelsters nieuw zijn. Het kan dus ook even wennen zijn, en dat is helemaal niet erg. Belangrijk is om plezier in de wedstrijd(en) te behouden. Daarnaast om, zowel als individu als team als geheel, je te blijven ontwikkelen. Gaat het de DSC lukken om flinke weerstand te bieden? Of zelfs te stunten? Wie weet. Succes B1!


13:45 DOS A1 – DSC A1
Voor de A1 start het seizoen met een lastige uitwedstrijd. Net als de B1, heeft ook de A1 namelijk geen eenvoudig begin. De ploeg mag namelijk op bezoek bij DOS A1. De vereniging uit Nijeveen weet al meerdere jaren op rij een erg sterke A1 voor de dag te brengen. Over het algemeen staan er fysiek sterke gasten in, die samen met talentvolle dames goed kunnen korfballen. Ook dit seizoen lijkt dit het geval. De ploeg staat buiten derde. Er werd verloren van koploper DVO en runner-up KZ, verder won DOS al haar potjes. De laatste vier competitiewedstrijden werden winnend afgesloten, dus de flow zat er in. DOS levert ook meerdere Nederland -17/ Nederland -19/ Nederland -21 korfballers af voor het nationale team. Sommige hiervan zullen waarschijnlijk binnen de lijnen te zien zijn aankomende zaterdag. Al met al kan onze A1 de borst dus natmaken. Zal het Fred, Guido en Dana lukken om de ploeg scherp genoeg te krijgen om bij te blijven? Hopelijk kan DSC er een wedstrijd van maken. Misschien is er dan wat mogelijk. Tijdens het veldseizoen werden de punten behaald tegen de drie ploegen die onderaan staan. Nu is DOS-uit niet perse een wedstrijd die gewonnen móet worden. Toch zou de ploeg dit zaalseizoen graag punten willen halen tegen de topploegen. DSC kent kwaliteit, zowel over de jongens als meiden. Zet hem op A1!

17:15 DSC 3 – Wageningen 2
scheidsrechter: Alex den Hartog

DSC 3 zal zich willen revancheren na afgelopen zaterdag. Er werd namelijk verloren. Tijdens de beginfase ging het nog gelijk op met LDODK 3, dat in Eindhoven op bezoek kwam. DSC begon al gauw met wisselen en zag LDODK tijdens het tweede bedrijf verder uitlopen. LDODK won uiteindelijk dan ook terecht. Aankomende zaterdag zal het opnieuw niet eenvoudig worden. Tegenstander Wageningen 2 wist de eerste ronde wél winnend af te sluiten. Op bezoek bij Blauw-Wit 3, te Amsterdam, nam de ploeg de twee punten mee naar huis (15-21). Op het veld speelt Wageningen een klasse lager, in de Overgangsklasse. Daar staan zij stijf bovenaan, met louter overwinningen. Daar waar de voorsprong al vier punten is, zal de doelstelling dan ook promoveren zijn. Wageningen 2 is een mix van jong en oud. Aan Chris den Hartog, Ernstjan de Vries en Klae Dekens kent de ploeg spelers met voldoende ervaring. De twee benoemde mannen spelen veelal vanuit de reboundpositie. De ploeg heeft aan Deen de Jong, Joost van Milligen en Danieke van de Hoef ook jongere talentvolle spelers. Al met al een ploeg om rekening mee te houden. Misschien de enige ploeg die op het veld geen (res.) Hoofdklasse speelt, maar onderschat ze nu maar niet. Gelukkig beschikt DSC ook aan een mix van ervaring en talent. Sterkhouder Thiemo Hollering keert ook terug van een schorsing. Hopelijk weet DSC 3 de punten nu in Eindhoven te houden. Succes!

18:45 DSC 2 – Avanti 2
scheidsrechter: Wouter Watermulder en Stefan Robbemont

DSC 2 zal, in tegenstelling tot het derde, de lijn van afgelopen zaterdag wél willen doortrekken. Dalto 3 werd in de Vijfkamp met 26-20 verslagen. Op de beginfase na, was het DSC 2 met de regie in handen. Met een verschil van zes doelpunten, hoefden de geel-zwarten echter niet met het schaamrood op de kaken te vertrekken uit Brabant. Aankomende zaterdag komt de selectie van Avanti op bezoek. Avanti 2 heeft aan de eerste speelronde één punt overgehouden. Er werd namelijk bij en tegen SKF 2 met 14-14 gelijk gespeeld. Geen wedstrijd met veel doelpunten. Avanti en DSC troffen elkaar al eerder dit seizoen. Op 2 oktober troffen de selecties elkaar, in Pijnacker. Toen wist DSC met 15-17 te winnen. De voorgaande jaren kwamen de ploegen elkaar ook al tegen. DSC weet over het algemeen te punten binnen te slepen tegen de reserves van Avanti. De ploeg uit Pijnacker strijdt echter voor iedere meter en gaat hier het duel zeker niet uit de weg. Aan Ruben Louwerse en Renske Wien beschikt Avanti over een ware luchtmacht. Op goede dagen kunnen zij zorgen voor veel rebounds waardoor de meer scorende spelers kunnen herhalen. Op 2 oktober was Angelo van der Hout ook een plaag tijdens de eerste helft. Één van de spelers om in de gaten te houden.
Wanneer DSC het gewenste niveau haalt moeten de twee punten in Eindhoven blijven. Zaak voor de ploeg van Charlie Kooiman om scherp aan de start te verschijnen en Avanti niet het gevoel te geven dat er wat te halen valt. Veel succes DSC 2!

20:15 DSC 1 – Avanti 1  
scheidsrechter: Remco van Beek en Lennart Laban

DSC en Avanti. Op zeker ook bekenden van elkaar. Het was uitgerekend Avanti, de ploeg die ons veel pijn heeft kunnen doen. Tijdens ons enige jaar in de League werd een een-na-laatste behaald (AW/DTV degradeerde rechtstreeks). Deze positie, dwingt de League club om in een best of three versus de Hoofdklassefinale-verliezer uit te maken, wie er in de League mag blijven. De ander degradeert dan naar de Hoofdklasse. Avanti verloor toen ter tijd de Hoofdklassefinale van KCC. Aan de play-downwedstrijden versus Avanti hebben wij als DSC geen prettige herinneringen. Avanti won binnen twee potjes. Eerst in Pijnacker (23-20), daarna in Eindhoven (21-22). Degradatie uit de League was een feit. In de tijd daarna kwamen DSC en Avanti meermaals tegenover elkaar te staan. Zowel buiten, als in de zaal. Ook voor Avanti bleef het namelijk bij één jaar Korfballeague. Avanti kwam zelfs nog goed weg. Tijdens het seizoen 2019/2020 eindigde de ploeg met zeven punten op een zevende plaats. Normaliter degradeer je dan naar de Overgangsklasse. Maar de Corona situatie zou de Zuid-Hollanders weten te redden. Het KNKV besloot in ieder geval dat Avanti Hoofdklasse zou blijven spelen. De wedstrijden tussen Avanti en DSC brengen veel vechtlust met zich mee. De korfballers uit Pijnacker laten zich niet zomaar aan de kant zetten. Nu is de gemiddelde DSC-er ook niet vies van een pittig duel. Onsportief wordt het echter zelden. Zoals het hoort.

Bij Avanti vinden we bepaalde spelers al geruime tijd binnen de lijnen van het eerste team. Stefan Hogervorst en Jordi van Zuidam hebben samen veel doelpunten voor hun rekening genomen. Stefan is all-round sterk. Jordi is een echte spits. Eén tegen één verdedigen kan hij ook goed. Zij waren er dus ook bij in het League-jaar. Arie Vingerling is ook alweer een tijdje terug. Blessureleed hield deze boomlange speler een flinke tijd aan de kant. Tom Snaphaan en Merijn Sevenhuysen hebben inmiddels ook ervaring opgedaan bij Avanti 1. Zij lijken hun plekje te hebben bemachtigd. Aan dameskant zien we Judith Goedendorp en Nikki van Trigt veelal terug op het wedstrijdformulier. De meeste goals komen uit handen van de mannen, maar de dames vrij laten rondom de korfzone bleek een flinke misvatting tijdens de play-down wedstrijden. Dat hebben we geweten. Laten we dat maar niet nog eens proberen. Gaat DSC de winning-streak doorzetten? Blijft de Vijfkamp een onneembare vesting, ook na ronde 2? We gaan het (hopelijk😉) meemaken.

18:30
ODIK 1 – Fiks 1
 
20:00
DeetosSnel 1 – Pernix 1

20:00
AW/DTV 1 – TOP (A) 1


Helaas is het wel afwachten of de competitie nog gespeeld mag worden, met oog op de Corona-situatie.
Dit besluit ligt bij de politiek. Hier hebben we nu eenmaal geen invloed op.
Mocht er besloten worden dat de competitie stilgelegd wordt, houdt ww schrijver logischerwijs ook een tijdje op met het schrijven van stukjes over de DSC teams. Laten we hopen dat het niet zover komt.

Groeten,

??? 

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar