Vooruitblik zaterdag 20 november

Datum:
18
-
11
-
2021

Daar gaan we dan. De eerste zaalronde, seizoen 2021/2022, zal aankomende zaterdag plaats vinden. DSC 3, DSC 2 en DSC 1 mogen aftrappen, ook nog eens in onze eigen Vijfkamp. Voor de overige DSC senioren- en jeugdteams zal de competitie over een week starten. Laten we met zijn allen hopen dat de situatie rondom Corona zich op een manier ontwikkelt waar we mogen blijven korfballen. Helaas zal dit voorlopig wél zonder publiek moeten. Het is niet anders. In welke poules mogen onze wedstrijdteams uitkomen? Welke tegenstanders zullen ze hier treffen? U kunt het hier gaan lezen. De stukjes zullen worden afgesloten met een prognose voor de eindstand. Uiteraard wordt deze prognose gedaan vanuit een DSC-bril 😉.

DSC C1 – Vrij

De competitie van DSC C1 start dus over een week. Onze C1 zal, net als buiten op het veld, uitkomen in de eerste klasse. Ingedeeld in de C1B-poule, komt de C1 enkele bekende ploegen tegen. De tegenstanders van het veldseizoen worden namelijk alle drie opnieuw getroffen. Stadsgenoten PSV C1 en Rust Roest C1 mogen opnieuw de krachten meten met onze C1. Voor de kampioen uit de poule, DOT C1, geldt hetzelfde. Buiten werd van alle drie de ploegen één keer gewonnen, maar ook één keer verloren. Maar voordat deze wedstrijden plaats zullen vinden, zal de C1 het eerst mogen opnemen tegen vier andere ploegen. Nu bestaat de poule namelijk niet uit vier teams, maar uit acht teams. Woudenberg C1 en Oost-Arnhem C1 werden beide kampioen in de tweede klasse. SDO C1 behaalde een tweede plaats op hetzelfde niveau. DVO C2 completeert de poule. Zij werden (puntloos) vierde, maar kwamen wel uit in de eerste klasse.

Prognose:

C1B

1. DOT C1
2. DSC C1

3. Woudenberg C1
4. Rust Roest C1
5. Oost-Arnhem C1
6. PSV C1
7. SDO C1
8. DVO C2

DSC B1 – Vrij

De B1 zal uitkomen in de BHKD-poule. Buiten speelt de ploeg ook Hoofdklasse, waar DSC zichzelf terug vindt op de zevende plaats. Enkele ploegen zijn bekend voor de B1 en haar trainers. Onder andere PKC B1, nog ongeslagen en zonder puntverlies aan kop in de veldpoule van de B1. Tiel’72 B1 en Vriendenschaar B1 zijn ook opnieuw tegenstanders. Buiten werd er van beide ploegen helaas verloren. DeetosSnel B1, Fortis B1 en KCC B1 hebben op hun beurt al tegen elkaar mogen spelen in competitieverband. DeetosSnel B1 vindt zichzelf op een prima tweede plaats terug. Fortis B1 is tot noch toe een middenmoter. KCC B1 heeft pas één wedstrijdpunt en staat daarmee onderaan. De poule is compleet na het benoemen van Sporting Delta B1. Zij werden derde in hun competitie (eerste klasse B-jeugd).

Prognose:

BHKD

1. PKC B1
2. DeetosSnel B1
3. Tiel’72 B1
4. Vriendenschaar B1
5. DSC B1

6. Fortis B1
7. Sporting Delta B1
8. KCC B1

DSC A1 – Vrij

Dan naar de poule van de A1. Net als de B1 speelt de A1 tijdens beide competities Hoofdklasse. Buiten wist de A1 de wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ te winnen. De ploegen waar de A1 zich eigenlijk mee wilt meten bleken tot zover nog te sterk. De top-4 wist namelijk de wedstrijden van onze A1 te winnen. Maar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Opmerkelijk is dat DSC A1 niet één ploeg vanuit de veldcompetitie zal treffen. DSC A1 zal uitkomen in de AHKA-poule. Zes van de acht ploegen kennen elkaar wél al. Zij kwamen elkaar buiten tegen. DVO A1 voert daar de lijst aan. Zij hebben maar één verliespuntje. DOS’46 A1 (derde plaats) zal proberen de druk op DVO A1 nog op te voeren. LDODK A1 en Dalto A1 vormen de middenmoot na acht gespeelde wedstrijden. AVO A1 wist twee potjes te winnen tot zover, wat een zesde plaats oplevert. Tempo A1 heeft pas één punt weten te verzamelen en staat dan ook laatste. Tot slot vinden we Wageningen B1 terug in de zaalpoule. Zij komen tijdens het veldseizoen uit in de A-overgangsklasse. Al met al dus een vrij onbekende poule voor de A1.  

Prognose:

AHKA

1. DVO A1
2. DOS’46 A1
3. DSC A1

4. LDODK A1
5. Dalto A1
6. Wageningen A1
7. AVO A1
8. Tempo A1

17:15 DSC 3 – LDODK 3

scheidsrechter: Mireille van Zoggel-Foolen en Yorick van Krieken

DSC 3 mag als allereerste aantreden dit zaalseizoen. De eerste doelstelling van de ploeg zal handhaving zijn. Daarbij zullen twee punten natuurlijk welkom zijn. Maar dan zal eerst LDODK 3 verslagen moeten worden. LDODK 3 komt tijdens de veldcompetitie uit in de Overgangsklasse. In welke samenstelling deze ploeg zal afreizen naar Eindhoven is even afwachten. Martijn Zwart en Feiko de Vreede zijn in ieder geval jongens om rekening mee te houden. DSC 3 zal vooral naar zichzelf willen kijken en willen vertrouwen op eigen kunnen. Tot zover is er nog wat wisselvallig gepresteerd. Jonge spelers moe(s)ten worden ingepast. We zijn dan ook benieuwd hoe DSC 3 aankomende zaterdag voor de dag zal komen.

De zaalpoule van DSC 3 (RHKB) kent enkele bekende ploegen. Nieuwerkerk 2, Unitas 2 en GKV 2 zijn ploegen die ook buiten werden getroffen door het derde. Bij GKV werd een gelijkspel behaald. Tegen de andere twee ploegen werd er verloren. Wageningen 2 is (ongeslagen) koploper in hun (res.) Overgangsklasse poule. In diezelfde poule vinden we Tempo 2 terug op de vierde plaats. Net als Wageningen 2, kan ook Blauw-Wit 3 kan zichzelf Herbstmeister noemen, op (res.) Overgangsklasseniveau. Uw schrijver ziet Wageningen 2 nog wel eens stunten.

Prognose:

RHKB

1. Unitas 2
2. Wageningen 2
3. Nieuwerkerk 2
4. DSC 3
5. Blauw Wit 3
6. GKV 2
7. LDODK 3
8. Tempo 2

18:45 DSC 2 – Dalto 3

scheidsrechter: Jordy Coenraads

Ons tweede team dan. Net als DSC 3 uitkomend in de (res.) Hoofdklasse. DSC 2 komt uit in de RHKA-poule. De ploeg zou eigenlijk het liefst de stap maken naar de (res.) League. Dat kan maar op één manier. Bij promotie van het eerste team. Dat is zoals bekend nu eenmaal niet eenvoudig te bereiken. Het tweede kan alleen maar zo goed mogelijk weerstand bieden tijdens de training. Het op dinsdag en donderdag zo moeilijk mogelijk maken voor DSC 1. Mooi om te zien dat het tweede team aan kwaliteit heeft gewonnen. De doelstelling zal dan ook het kampioenschap zijn, ondanks dat daar geen rechtstreekse promotie aan verbonden zit. Vanzelf zal het niet gaan. De twee verloren wedstrijden tijdens de veldcompetitie bewijzen dat de ploeg niet onverslaanbaar is. Afgelopen zaterdag mocht DSC 2 zich meten met een (res.) League ploeg, KCC 2. Een flink gedeelte van de wedstrijd kon het tweede mee met KCC. Een matige start, gecombineerd met een matige eindfase bleek te veel van het goede. KCC 2, weliswaar al langer bezig in de zaal, won met 23-17.

Terug naar aankomende zaterdag. Allereerst komt Dalto 3 namelijk op bezoek. Deze vereniging kent altijd sterke en rappe schutters. Aan Jarl Dubbeldam en Elmar Groot Hulze kent de ploeg ook nog eens jongens die flink van zich laten horen binnen de lijnen. Zij geven zich niet zomaar gewonnen. DSC 2 zal dan ook scherp willen starten om Dalto 3 niet het gevoel te geven dat er wat te halen valt. Want dan kan het nog wel eens een vervelend potje worden.

DeetosSnel 2 en TOP (A) 2 lijken op papier dé concurrenten van DSC 2. DeetosSnel 2 wist tot zover drie punten te behalen op het hoogste niveau, de (res.) Ereklasse. TOP (A) 2 behaalde er al vier, maar dan in de andere (res.) Ereklasse-poule. Samen met DSC 2, zullen zij willen uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Tegen SKF 2 zal ons tweede nog wat goed willen maken. De ploeg uit Veenendaal kwam namelijk als winnaar uit de strijd, enkele weken geleden (12-11). Kans op sportieve revanche dus. Avanti 2 werd wél al eerder verslagen. Dalto 3 en KVS 2 kwamen uit in de poule van het derde, en zijn dus nieuw voor DSC 2. Pernix 2 lijkt op papier de kleinere broeder van de poule.

Prognose:

RHKA

1. DSC 2
2. DeetosSnel 2
3. TOP (A) 2
4. KVS 2
5. SKF 2
6. Dalto 3
7. Avanti 2
8. Pernix 2

20:30 DSC 1 – Fiks 1

scheidsrechter: Albert Klingenberg en Jan-Willem Keizer

Het vlaggenschip. Zoals in een vorig bericht beschreven; een steengoed veldseizoen achter de rug. DSC 1 gaat als Herbstmeister de zaal in. Dat is lekker. Maar je koopt er nog niets voor. Afgelopen zaterdag ging Uw schrijver er eens goed voor zitten. Krachtsmeting met League-club KCC, in Capelle aan den IJssel. Ruststand: 10-4 in het voordeel van KCC. Oef. KCC wist de druk goed op te voeren, dat deden zij goed. Toch wil je altijd naar jezelf kijken. Slordige aanvallen werden op de mat gelegd. Veel dezelfde fouten. Helaas ook enkele bekende gedragspatronen waar de ploeg écht vanaf zal moeten. Althans, als men hogerop wil. Een team zijn wanneer je aan het winnen bent is niet zo moeilijk. Getest word je pas wanneer het niet loopt. Tjeerd en Louis voerde een aantal vak wijzigingen door in de rust. Dit bleek tot gewenst effect te leiden. Eindstand: 18-15 in het voordeel van KCC. Voldoende stof om mee aan de slag te gaan voor de trainers en spelers.

DSC 1 komt dit zaalseizoen uit in de Hoofdklasse (HKA-poule). Eerste tegenstander. Fiks 1. De eerste tegenstander die op bezoek zal komen in Eindhoven. Zij zullen graag de punten meenemen naar Oegstgeest. Al helemaal doordat ze al eenmaal de punten aan DSC hebben moeten laten. Op 18-09 vond namelijk speelronde 2 plaats van de veldcompetitie. Uitslag: 20-22. Eenvoudig was het zeer zeker niet. Fiks staat erom bekend dat ze alles geven wat ze hebben. Tot en met de laatste seconde. Ook hebben ze spelers en speelsters met kwaliteiten. Ilse Hazekamp, Michelle Rozenbroek, Melissa Heijne en Mart Hortensius. Allen hebben League-ervaring opgedaan in Sassenheim, bij TOP. Aan Jan Anholts en Dominic van Welzen heeft de ploeg voldoende reboundkracht. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting had DSC-spits Robert Roubos geen gemakkelijke middag, door de verdedigende kwaliteiten van Roy Vreeken. Al met al; dit zal geen appeltje eitje worden. Wanneer DSC haar niveau haalt moet de klus te klaren zijn.

De HKA kent naast DSC meerdere sterke ploegen. Drie (!) ploegen komen buiten zelfs uit op het hoogste niveau. DeetosSnel 1, onder leiding van Wouter Blok (ex-DSC), wist in de EKA nog geen punten te verzamelen. TOP (A) 1 deed het in de EKB-poule al een stuk beter. Met vier punten gecombineerd met de vierde plaats (houden Koog Zaandijk 1 onder zich!) zullen zij niet ontevreden zijn. In diezelfde poule vindt AW/DTV 1 zichzelf terug als hekkensluiter. Uw verslaggever ziet deze vier ploegen als de top-4. Avanti 1 en Fiks 1 zullen echter het tegendeel willen bewijzen. Al zal hun eerste doelstelling vermoedelijk handhaving zijn. Opmerkelijk is dat ODIK 1 tijdens de veldcompetitie uitkomt in de eerste klasse. Zij staan hier niet bovenaan. Sterker nog; na acht gespeelde rondes hebben zij acht punten verzameld wat hen tot de vierde plaats brengt. Toch mag de ploeg niet onderschat worden. De laatste uitwedstrijd van DSC ging daar namelijk erg pijnlijk verloren.

Tot slot Pernix 1, uit Leiden, vindt zichzelf terug op een vierde plaats (Overgangsklasse).

Prognose:

1. TOP (A) 1
2. DSC 1
3. DeetosSnel 1
4. AW/DTV 1
5. Fiks 1
6. Avanti 1
7. Pernix 1
8. ODIK 1

17:15 uur TOP (A) 1 – DeetosSnel 1

18:25 uur Pernix 1 – AW/DTV 1

18:30 uur ODIK 1 – Avanti 1

Het liefst had uw schrijver dit bericht afgesloten met een oproep om te komen kijken. Nu is dit door Corona, zoals bekend, niet mogelijk. Wel verzorgt Jorgen Gerstel de livestreams van DSC 1, 2 en 3. Zodoende is het tóch mogelijk om mee te kijken!

DSC 1, DSC 2 en DSC 3, onwijs veel succes tijdens ronde 1!

Groeten,

???

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar