Veldcompetitie verslag najaar, DSC teams voorgesteld + aankondiging vooruit- en terugblik DSC wedstrijdteams

Datum:
11
-
11
-
2021

Nog enkele weken zal het duren, voordat we met zijn allen weer de zaal in mogen. Hier hebben we met zijn allen natuurlijk veel zin in. Als speler om weer lekker binnen te kunnen trainen en spelen. Als publiek om de wedstrijden van de jeugd en senioren te kunnen aanschouwen. Om alle DSC’ers aan te moedigen! En om natuurlijk DSC 1 naar de overwinning te zingen en schreeuwen. Mooi om te zien hoeveel publiek er bij de thuiswedstrijden van de DSC-selectie aanwezig is geweest. Hoeveel jeugd zijn stinkende best doet om de wedstrijden van het eerste te voorzien van veel lawaai en liederen. Op verschillende manieren werd de Vijfkamplaan getrakteerd op een knallende show 😉. De uitstekende prestaties van DSC 2 en DSC 1, samen met de hierboven omschreven support, bleek een mooie wisselwerking. Goed om te zien dat de selectie er sterk voor staat, stappen lijkt te hebben gezet ten opzichte van de afgelopen jaren. Dat zowel DSC 1 als DSC 2 zich Herbstmeister mag noemen van de veldcompetitie op Hoofdklasseniveau, mag een knappe prestatie genoemd worden. DSC 3 komt overigens ook al enkele jaren uit in de (res.) hoofdklasse. Hierover later meer. De goede prestaties brengen ook vertrouwen mee, richting het zaalseizoen. Waar we natuurlijk als DSC ook graag goed voor de dag willen komen. Wordt het voor DSC 1 mogelijk om mee te strijden bovenin? Gaan de supporters samen met de spelers van de Vijfkamplaan een onneembare vesting maken? Gaat het zo leven dat er volle supportersbussen afreizen naar uitwedstrijden? Dat zou fantastisch zijn. Maar niet te veel op zaken vooruitlopen. Eerst blijven presteren als selectie. Aan klantenbinding blijven doen.

Misschien hebben we er met zijn allen dit jaar wel extra veel zin in. Door Corona heeft de zaalcompetitie (excl. Korfballeague) vorig seizoen tenslotte niet plaats kunnen vinden. Sterker nog, een jaar daarvoor werd de competitie stilgelegd nadat het virus ook Nederland wist te bereiken. Een unieke situatie. Nieuw voor zowel jong als oud. Het seizoen werd beschouwd als niet gespeeld. Tot op de dag van vandaag hebben we nog volop met Corona te maken. Laten we met zijn allen hopen dat dit zaalseizoen anders zal zijn.

Vanaf aankomend zaalseizoen mag ik, als Uw anonieme verslaggever, een vooruit- en terugblik schrijven voor DSC-wedstrijdteams. Dit zal geschreven worden voor de volgende teams:

DSC C1

Onze C1 bestaat uit een gezellige groep, afkomstig uit verschillende teams van een jaar terug. Aleyna Sahin, Piene Janssen, Husam Abagri en Cas Ariens speelden al in de C1 van afgelopen seizoen. Zij zagen nieuwe teamgenootjes aansluiten vanuit allerlei andere teams (D1, C2, B3) waardoor het misschien even wennen was aan elkaar. Jasmijn Hobbelen en Lisse Burgmans, beiden een flinke groeispurt doorgemaakt, zorgen voor voldoende lengte en rebounds in de ploeg. Juul Verberk maakt er een vijftal meiden van. Bij de jongens vinden we ook Olaf Gratama, Sem Nies en Teun Burgmans (broertje van Lisse) terug binnen de lijnen.

De ploeg staat onder toezicht van Davy Wind, Aram Brouwers en Pia Donkers. Voor aanvang van het seizoen besloten zij om een stapje terug te doen. Er werd geen Hoofdklasse gespeeld, maar 1ste klasse. Hoe bracht de ploeg het ervan af? In een poule van 4 trof DSC stadsgenoten Rust Roest C1 en PSV C1. Als 3e en laatste tegenstander werd DOT C1 getroffen.

Al gauw bleek een stapje terug het juiste besluit. De ploeg kon de krachten meten met deze 3 tegenstanders, met wisselende resultaten. Van alle 3 de ploegen werd namelijk één keer gewonnen, echter ook eenmaal verloren. De eerste wedstrijd ging thuis gewonnen tegen PSV (7-2). Een week later, na een ongelukkige slotfase, moesten de punten bij Rust Roest worden gelaten (8-7). DOT, op dat moment nog ongeslagen, werd in Oss verslagen met 7-9. Een weekje later haalde PSV revanche door onze C1 met 9-8 te verslaan. DSC haalde op haar beurt weer revanche, door Rust Roest thuis te verslaan (7-6). Zodoende bleek de laatste wedstrijd een kampioenswedstrijd. Bij winst zou de C1 namelijk een positief onderling resultaat met DOT kennen, wat doorslaggevend zou zijn. Echter zou het niet zo ver komen. Was er wat te veel spanning? DOT wist 5 keer te scoren, allen voor rust, waar het bij DSC maar niet wilde lukken. Twee doelpunten zijn immers te weinig om menig wedstrijd te kunnen winnen. Maar, nieuwe ronde nieuwe kansen. Succes in de zaal DSC C1!

DSC B1

Onze B1 wordt dit seizoen geleid door Luc van de Westelaken, Tycho Brink en Jasper van Heumen. Deze drie jongvolwassenen zijn enthousiast en gedreven om de B-groep aan te sturen. De ploeg bestaat uit vijf jongens en vijf meiden. Famke Krösing, Karlijn Swinkels, Levi van Aalst, Lieke de Bruijn en Luna van der Putten zijn de namen van de meiden. Wouter Brink, Jochem Sponselee, Martijn van den Brand, Noah Grumnagel en Sander Lekkerkerker vinden we bij de mannen terug op het wedstrijdformulier. Na acht gespeelde wedstrijden vinden we de B1 met drie wedstrijdpunten terug op de 7e plek. Alleen MIA B1 vinden we onder de B1 terug op de ranglijst en dat is ook de ploeg waarvan werd gewonnen (15-11). Het andere punt werd, in Eindhoven, behaald tegen Vriendenschaar (H) B1 (14-14). Helaas gingen alle andere wedstrijden verloren. Het is jammer voor onze B1 dat SKF B1 (16-15) en Dalto B1 (11-12) met één doelpunt verschil er met de winst vandoor gingen, tijdens de onderlinge confrontaties. In een poule waar PKC B1 te sterk voor de rest lijkt, zal onze B1 na de zaal in de achtervolging willen gaan op Vriendenschaar (H) en SKF, om op de ranglijst te klimmen. Maar eerst lekker de zaal in! Succes B1!

DSC A1

De A1. Het hoogste en belangrijkste jeugdteam van de vereniging. De laatste stap, voordat men afscheid moet nemen van de jeugd en mee mag doen met de senioren. DSC ambieert om met haar eerste jeugdteams uit te komen in de hoofdklasse. De A1 vormt hiervoor dus het belangrijkste team. Zodoende is de eerste doelstelling dan ook altijd handhaving, zodat de jonge spelers onder zo groot mogelijke weerstand komen te spelen. Met het doel om zich zo goed als mogelijk te ontwikkelen.

Evi Dekker, Fenne Brink, Inger de Meij, Maud Smulders en Nena Dollekens vinden we terug aan dameskant bij de A1 van dit seizoen. Zij spelen samen met Coen van Veghel, Kasper Franse, Nemo van der Elzen, Sep Zoontjes en Tiemen Bruyns. De A1 staat onder begeleiding van Guido Brekelmans, Fred Straatman en Dana Vos. Een leergierige groep met talenten. Voor de meeste spelers niet hun eerste seizoen in de A1. De ploeg kan met mixed feelings terugkijken op het veldseizoen tot zover. In deze Hoofdklasse poule is na acht wedstrijden een duidelijke boven- en onderkant zichtbaar binnen de poule. KCC A1, TOP (S) A1, PKC A1 en Fortuna A1 vormen de bovenkant en top vier van de poule. KCC leidt met 14 punten, Fortuna op een vierde plaats met 12 punten.

DSC A1, Nieuwerkerk A1, Sporting Delta A1 en Oranje Wit A1 vormen de onderkant. DSC deelt plek vijf met Nieuwerkerk (beiden zes punten) en houdt Sporting Delta (twee punten) en Oranje Wit (nul punten) onder zich. De huidige positie staat gelijk aan handhaving en dat is mooi. DSC wist haar punten dan ook te behalen tegen de drie zwakkere broeders. Helaas gingen al de confrontaties met de top vier verloren. Wel zat de ploeg enkele keren dichtbij (13-14 verlies KCC, 14-15 verlies PKC en afgelopen zaterdag 10-12 verlies Fortuna) waardoor dit grote gat met de top vier niet geweldig zal smaken. De kruisfinale kan dus wel uit het hoofd gezet worden en de doelstelling is helder; handhaving! Maar eerst lekker de zaalcompetitie in om het daarna buiten af te maken. Veel succes A1!

DSC 3

Een derde team staat niet vaak, dan wel helemaal niet, in the spotlights. Toch is de opmars van DSC 3 van de laatste jaren ontzettend knap te noemen. Jaren geleden besloten de vrienden Thiemo Hollering en Davy Wind om, samen met een mix van oud-selectiespelers en spelers van DSC 3, een team te bouwen met het doel om naar een hoger niveau te promoveren. Tijdens jaargang 2015/2016 kwam DSC 3 nog uit in de 2e klasse (!). Binnen enkele jaren zou DSC opklimmen vanuit de 2e klasse naar de (res.) Hoofdklasse. Er werden dus kampioenschappen behaald in de 2e klasse, 1ste klasse én (res.) Overgangsklasse. DSC 3 zou dit ook nog eens bijna achtereenvolgens weten te flikken. Eén veldcompetitie haperde de machine. Tijdens jaargang 2017/2018 werd er buiten niet gepromoveerd. De ploeg werd dat seizoen vijfde in de overgangsklasse. Alle andere keren zou de ploeg kampioensfeestjes kennen, tot de Hoofdklasse werd bereikt.  Na de promotie naar de (res.) Hoofdklasse, zowel veld als zaal, zou DSC 3 niet één keer degraderen. Het is een goede zaak dat het derde team op dit niveau uitkomt. Het biedt een mogelijkheid voor selectiespelers om af te bouwen in een derde team. Ook biedt het afgevallen (jeugd)spelers vanuit de selectie de kans om alsnog op Hoofdklasse niveau uit te komen, ondanks het mislopen van de 1/2 selectie.

Thiemo en Davy hebben dit natuurlijk niet met zijn tweeën voor elkaar gekregen. Good old Jan Wielink heeft zijn steentje bijgedragen als trainer/coach. Inmiddels is Rick Storms al enkele seizoenen de coach van de ploeg. Een hoop verschillende spelers hebben ook deel uitgemaakt van DSC 3. Jong en oud. Sommige hiervan spelen inmiddels in de selectie, een enkeling zelfs in het eerste. Ook hebben (onder andere) Ellis Hollering, Kirsten Brouwer, Johnny Wind en Dennis Snel hun steentje bijgedragen aan deze prestaties.

Hoe ziet DSC 3 er dit seizoen uit?

Renée Kuin heeft afscheid genomen van de selectie en brengt het derde een schat aan ervaring. Ook Hanne Mieke van Galen is als oud-eerste speelster aanwezig bij het derde. Ook youngsters en vriendinnen Nikki Tamminga en Sam de Kok vinden we terug bij DSC 3. Zij zullen zich willen ontwikkelen om op een later moment de stap te maken naar de selectie. Renske van den Heuvel vecht zich terug van een blessure en heeft al minuten gemaakt in het derde. Tamar Cromwijk is al een tijdje een betrouwbare kracht binnen de ploeg. Tot slot is Lynn van der Ende nieuw, heeft de overstap vanuit KVS gemaakt en schijnt een spontane, frisse indruk te maken binnen de groep.

Davy en Thiemo zijn al benoemd. De ervaren mannen worden aangevuld door jeugdige mannen. Jasper van Heumen, Tycho Brink, Pieter van Leeuwen en Mitch Bogers. Alle vier de jongens deden dit jaar selectie voor het tweede. Doordat de concurrentie tegenwoordig moordend is aan mannenkant hebben zij genoegen moeten nemen met een plek in het derde. Zij zullen zich, net als de jongere dames, willen ontwikkelen om op een later moment de stap te maken naar de selectie.

Op dit moment staat DSC 3 op een veilige vijfde plek in de (res.) Hoofdklasse. De acht wedstrijdpunten zijn verzameld door overwinningen op Dalto 3 (14-13), OVVO 2 (12-17), BEP 2 (21-15) en gelijke spelen met KVS (12-12) en GKV 2 (14-14). Doordat de verschillen onderling klein lijken, op uitzondering van nummer laatst Ovvo 2 (nul punten) en koploper Nieuwerkerk 2 (13 punten), is nog niets zeker. DSC 3 zal dus na de zaal aan de bak moeten en punten binnen moeten harken om op het gewenste Hoofdklasseniveau uit te blijven komen.

Eerst eens zien wat er mogelijk is in de zaal. Succes DSC 3!

DSC 1/2 Selectie

De selectie van DSC komt uit in de Hoofdklasse. Enkele seizoenen geleden hebben we als vereniging mogen ruiken aan het allerhoogste niveau. In de zaal één jaar Korfballeague mogen spelen. Op het veld (een seizoen later) één seizoen uitgekomen in de Ereklasse. Beide avonturen liepen helaas uit op een degradatie. Zodoende speelt DSC 1 nu alweer enkele jaren Hoofdklasse. Het tweede hield het buiten nog één jaar langer vol in de (res.) Ereklasse. Ook het 2e komt nu in beide competities uit in de (res.) Hoofdklasse. Wat mogen we concluderen uit deze tijd? Naast het feit dat een deel van de competitie dus is geschrapt. Dat we na het piekmoment als DSC nog niet in staat zijn gebleken om terug te promoveren. Zijn we er dan helemaal niet bij in de buurt gekomen? Dat wel. De kampioenswedstrijd (veldcompetitie 2018/2019) ging op eigen terrein verloren versus TOP/Arnemuiden. Dat zal goed gesmaakt hebben in Zeeland, nadat zij in DSC hun meerdere moesten erkennen tijdens de Hoofdklasse finale. Inmiddels een stukje historie waar menig DSC’er met een grote glimlach aan terug zal denken.

De afgelopen zaalseizoenen werden afgesloten met een 3e of 4e plaats. Echt meedoen voor een plek bij de bovenste 2 zat er weinig tot niet in. Strijden om degradatie echter ook niet. Samengevat nestelde DSC zich aan de onderkant van de bovenkant van de poule. Te sterk om in problemen te komen, maar niet in staat om écht mee te concurreren. Rondom de staf zagen we ook vele wisselingen. Wouter Blok, Patrick Bezemer, Rick van Luijt en Rob Berreboom. Niet één van deze mannen zou langer dan één volledig seizoen bij DSC blijven om te trainen/coachen.

Door deze jaren heen hebben er uiteraard ook binnen de selectie meerdere wisselingen plaatsgevonden. Ervaren krachten aan dameskant als Marloes Veenstra, Hannemieke van Galen, Joan Vos en Renée Kuin zien we er niet meer. We hebben Lotte van Montfort wel eenmaal zien spelen in Eindhoven, maar dan in het shirt van de tegenstander, Dalto. Ook Jonathan Verhulst, gevreesd door menig rebounder, heeft zijn laatste minuten gemaakt. Naast Lotte besloot ook Robbe de Wit zijn geluk elders te beproeven. Net als Lotte komt hij uit in de League, in zijn geval bij DVO. De goalgetters Anne de Kok (zwangerschap) en Maaike Roubos (blessure) heeft U dit seizoen nog niet in actie kunnen zien. Al heeft laatstgenoemde tijdens de laatste speelronde wel haar rentree mogen maken in de gewonnen uitwedstrijden van de selectie, bij Sporting Delta. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee met zijn allen. Want DSC 1 mét Maaike erbij, tja… daar worden tegenstanders nu eenmaal wat sneller bang van.

Tot slot een voorstelronde van de huidige selectie. De al benoemde Maaike lijkt (mits blessurevrij) wel een zekerheidje voor het eerste. Wie hebben we op het veld nog meer mogen zien?

Laudy Smits. Al vele jaren een trouw en bekend gezicht binnen de groep. Vaak teleurgesteld geweest. Steeds maar tegen het eerste aan. Overduidelijk beschikt Laudy over bepaalde kwaliteiten. Toch kozen trainers voor anderen. Steeds nét niet.. moet frustrerend zijn geweest.  Laudy speelt al weken in de basis bij 1. En wat doet ze het goed. Het is je gegund!

Naast haar zien we veelal Aimée Schuengel. Niet de grootste, wel onzettend snel. Heeft gewerkt aan haar afronding en blijkt al tijden een gevaar voor haar directe tegenstandsters. Heeft zichzelf omhooggewerkt vanuit DSC 3, naar DSC 2, naar DSC 1. Erg knap.

Meerdere dames die van buitenaf naar DSC zijn gekomen zijn afkomstig vanuit het dameskorfbal. Zo hebben Marloes Pennings, Michelle Smulders, Yara Koster en Jessie Heuveling de stap naar gemengd korfbal gemaakt.

Marloes ziet zichzelf de laatste weken terug op het basis formulier bij het eerste. Marloes begon bij DSC in het tweede team, heeft ook nog in DSC 3 gespeeld. Inmiddels is de weg omhoog gevonden, Marloes knokte zich terug in de selectie en staat nu haar wedstrijden in het eerste te spelen. Knap! Met haar lengte brengt ze mogelijkheden met zich mee voor de trainers en medespelers, pikt haar goaltjes mee en lijkt met de weken met een zelfverzekerder gevoel te korfballen.

Michelle sloot een aantal jaar geleden bij aan bij de DSC-selectie en zag zichzelf startten in het eerste. Inmiddels is Michelle een vaste kracht in het tweede team. Een echte teamspeelster met een sterk schot. Michelle kan ook uit de voeten vanuit de rebound, gezien haar lengte. Hard werken en niet zeuren. Samenwerken. Woorden die bij Mies passen.

Ook Yara kent scorende kwaliteiten die ze heeft laten zien, bij zowel het tweede als eerste team. Na een langere tijd als basisspeelster van 1 zien we haar het grootste gedeelte van afgelopen veldseizoen terug binnen de lijnen bij 2. Yara kan zuiver schieten. Zowel van afstand als van dichterbij. We hopen dat Yara blijft knokken om de concurrentiestrijd op te voeren bij het eerste. En we gunnen ook Yara natuurlijk haar speelminuten bij het eerste.

Jessie Heuveling is nieuw bij DSC. Dat zal spannend zijn geweest. Als jonkie, vanuit het dameskorfbal. Jessie lijkt haar plekje binnen de groep gevonden te hebben. Misschien krijgt ze nu wat minder ballen dan ze gewend was, als aanvalster bij het dameskorfbal. Dat kan even wennen zijn, los gezien van het wennen aan een compleet nieuwe omgeving. Jessie is in staat om haar eigen kansen te creëren en is al veelvuldig succesvol hiermee bij het tweede team. We zijn met zijn allen benieuwd hoe zij zich zal ontwikkelen.

Renske Relou, piepjong en geselecteerd voor Oranje-21 maakt al jaren een sterke ontwikkeling door. Het feit dat ze gekozen is voor het jonge oranje spreekt al voor zich. Renske speelt fel, brengt snelheid en goals vanuit zowel schot als doorbraak. Ze houdt zich verdedigend prima staande en hoopt zich de komende jaren door te ontwikkelen om een vaste kracht te worden voor het eerste team.

Pia Donkers is ook nieuw bij DSC. Gebaseerd op dit veldseizoen mogen we wel stellen dat Pia een meer dan welkome versterking is. Ze kent de omgekeerde weg van Lotte. Afkomstig van Dalto, met League-ervaring van afgelopen seizoen (de League ging als enige wél door) op zak toont zij zich tot zover als meerwaarde voor het eerste. Ze is allround sterk en kan eigenlijk alles wel. Verdedigen, mee scoren vanuit het schot, sterk spelen vanuit de steunpositie, zelfs rebounden. De doelpunten tegen uitgerekend concurrent Dalto waren prachtig om vanuit DSC-bril te zien. De juich na haar eerste goal, priceless. Het gezicht van Dalto trainer Barry Schep trouwens ook. Zal die zich nog achter de oren krabben?

Bobbie van Happen is enkele seizoenen geleden ingestroomd vanuit de jeugd en heeft zich in die tijd sterk ontwikkeld. Zal ze deze lijn doortrekken? Bobbie kan een doelpunt maken, brengt snelheid met zich mee en heeft gewerkt aan haar fysieke staat. Hierdoor is ze goed fit, daarnaast is Bobbie leergierig en zal haar best doen om deze lijn door te zetten.

Brett Lens is, niet veel eerder dan Bobbie, overgekomen vanuit de A1. Ze heeft hard moeten knokken voor een plekje binnen de selectie. Een aantal keer teleurgesteld geweest na af te vallen naar DSC 3. Gelukkig is DSC 3 een prettig team om in te spelen. Brett heeft zich daar weten te ontwikkelen en met de ervaring op zak nu een vaste kracht binnen het team. Volwassen uitstraling, ook heeft ze zich ontwikkeld op gebied van afronding.

Dan naar de mannen. Veel jongens uit de huidige selectie hebben dit seizoen al minuten gemaakt in het eerste. Bijna allemaal zelfs. En niet alleen in wedstrijden die al gespeeld waren. Dit gegeven toont de sterkte in breedte van de groep aan.

Florian Bastiaans is de aanvoerder. Zijn verdedigende kwaliteiten zij bij velen al bekend. Altijd mooi om te zien wanneer hij zijn directe tegenstander het vuur aan de schenen legt. Naast verdedigen staat Florian zijn mannetje in de rebound, verdeelt het spel goed en gedraagt zich als voorbeeldfunctie. Qua gedrag, maar ook qua inzet. Wat dit veldseizoen opvalt is dat Florian ook van afstand zijn doelpunten heeft meegepikt. Zal dit hem ook lukken in de zaal? Zou voor DSC erg mooi zijn natuurlijk.

Guido Brekelmans heeft enkele seizoenen geleden (onder Wouter Blok) zijn kans gekregen en deze gegrepen. Zijn talloze rebounds lijken inmiddels onmisbaar. Met zijn grote lichaam torent hij vaak boven zijn tegenstanders uit. Ook verdedigend kan Guido het vak van de tegenstander ontregelen. Guido is misschien geen topscoorder, maar pikt zo nu en dan wel zijn doelpunten mee. Guido zijn grootste kracht is misschien wel dat hij anderen in hun kracht brengt. Dit siert hem dan ook.

Robert Roubos, doelpuntenmaker pur sang. Geef Robbie wat ruimte en hij zal schieten. En veel ruimte heeft hij niet nodig. Door de jaren heen heeft Robert geschommeld tussen het eerste en het tweede. Inmiddels wel al enkele seizoenen een vaste kracht in het eerste. Zijn sterke fysiek helpt hem in duelkracht. Verdedigen gaat hem beter af dan een tijd geleden waardoor Robbie een meer complete korfballer is geworden. Overigens blinkt Robbie naar eigen zeggen ook altijd uit in de 3e helft 😉.

Aan Timo de Wit kent DSC nog zo’n doelpuntenmaker. Op jonge leeftijd kwam Timo in het eerste, waarna hij zijn plekje niet meer is kwijtgeraakt. Timo blinkt uit in de aanval. 7 of meer doelpunten maken in een wedstrijd is voor Timo geen incident. Geholpen door zijn vakgenoten die hem veel in stelling brengen, weet Timo vrijwel altijd wel te presteren in aanvallend opzicht. Verdedigend heeft Timo net als Robert stappen gemaakt in de afgelopen jaren. Ook voor hem geldt dat dit hem completer maakt als korfballer.

Misschien is Thije Antheunisse wel de meest all-round korfballer van de groep. Aanvallen, scoren, verdedigen, rebounden, spel verdelen, Thije kan het allemaal. Na één of enkele seizoenen afwezigheid (Thije was de fysiotherapeut van FC Eindhoven) heeft hij zijn korfbalschoenen weer gevonden. Thije hebben we teruggezien bij zowel het tweede als het eerste. De energie spat er vanaf bij deze jongen. Erg vermakelijk om naar te kijken. Steekt anderen ook aan met zijn energie.

Aan Coen Spoor kent DSC een talentvolle jongeman. De zoon van assistent Louis weet zijn lange lichaam goed te gebruiken tijdens het korfballen. Vanuit de rebound kan Coen goed uit de voeten, maar rebounden is niet zijn enige kwaliteit. Een zuiver schot van afstand, een sterk spelinzicht, veel balgevoel en de juiste instelling kenmerken Coen. Gezien zijn jonge leeftijd (zijn eerste jaar in de senioren) beschikt Coen over veel potentie om door te groeien en een vaste kracht in het eerste te worden.

Daan van Montfort is bezig aan zijn tweede seizoen binnen de selectie. De jongere broer van Lotte heeft alle jeugdteams van DSC doorlopen, en is bij de grote mannen niet gestopt met het maken van doelpunten. Daan schiet zijn ballen van alle hoeken en standen binnen, en vermaakt het publiek graag. Het is uw schrijver opgevallen dat een deel van het publiek hem graag ziet invallen, dit moet onze Daan een goed gevoel geven.

Fabio van der Elzen. Fysiek sterk met een atletisch lichaam. Helaas werken de knieën van Fabio niet altijd mee. Dit heeft hem vaker aan de zijkant gehouden dan hij zou willen. Fabio is allround erg sterk. Ook haalt hij plezier uit het helpen van zijn teamgenoten. Veel spelers en speelsters willen graag met Fabio samenspelen. Wanneer Fabio neergezet zou worden als pure rebounder, wordt hem tekortgedaan. Hij kan ook zeker goed aanvallen, en sterk verdedigen. Misschien zou Fabio soms wel wat meer mogen opeisen. Zichzelf ook in stelling laten brengen. Wat brutaler zijn.  

Aram Brouwers zien we (opnieuw) terug in de selectie. Afkomstig uit regio Rotterdam, (ex-Nieuwerkerk) meldde hij zich een jaar of 6 geleden aan bij DSC. Gestart in DSC 3, om niet veel maanden later, door te toenmalige staf, toegevoegd te worden aan de selectie. Het seizoen daarop een heel seizoen uit mogen komen als basisspeler in het eerste, om daarna terug te komen in het tweede team. We hebben Aram vanaf dat moment veelal als invaller binnen de lijnen gezien bij het eerste. Trieste familieomstandigheden brachten Aram afgelopen jaar terug naar Zuid-Holland. Nu is hij weer terug bij ons en daar zijn we blij mee. Want Aram kan op zeker van positieve waarde zijn voor de selectie.

Justin Dekker is ook een jongen waar de energie vanaf spat. Zijn instelling is een voorbeeld voor de groep. Altijd gas geven en blijven gaan, niet zeuren. Justin draagt bij het 2e de aanvoerdersband, misschien ook wel doordat hij het juiste voorbeeld hierin geeft. Justin moet het niet hebben van zijn lengte, maar wel van zijn snelheid en inzet. Op een goede dag kan Justin er veel ballen van afstand ingooien.

Luc van de Westelaken complementeert de groep aan mannenkant. Luc heeft meerdere keren in mogen vallen bij het eerste tijdens voorgaande seizoenen. We zien Luc veelal terug in een spitsende rol. Afgelopen jaren wist Luc zich te ontwikkelen als korfballer. Fysiek gegroeid, een sterkere aanvaller geworden, maar ook op mentaal vlak stappen gemaakt. Voor Luc kan het soms een uitdaging zijn positief te blijven. Vooral naar zichzelf. Mooi om te zien dat hij hier mee bezig is geweest.

De staf van DSC 1/2, jaargang 2021/2022 bestaat uit drie trainers. Tjeerd Kooiman en Louis Spoor zijn op papier de trainers van DSC 1. Charlie Kooiman is verantwoordelijk voor DSC 2. In de praktijk doen zij drieën heel veel in samenwerking.

Odette Derks is de verzorgster van de groep. Haar maatje Anne Loeffen is teambegeleidster.

Vanuit heel DSC wensen wij DSC 1/2 en alle andere DSC teams ontzettend veel plezier en succes, aankomend zaalseizoen. Gaan we U ook zien aan de zijlijn?!

Groeten,

???

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar