Trainersstaf DSC seizoen 2022-2023

Datum:
11
-
05
-
2022

Het bestuur en Technische Commissie van DSC zijn verheugd te kunnen melden dat met de komst van Will van de Kruijs, de trainersstaf voor de eerste selectie voor komend seizoen compleet is.

Tjeerd Kooiman gaat zijn 4e seizoen in als hoofdcoach van DSC. Charlie Kooiman, die dit seizoen de coaching van het tweede team op zich nam, schuift tevens door naar het eerste team. Daarmee ontstond een vacature voor een coach voor DSC 2, die dus door Will van de Kruijs zal worden ingevuld.

Will van de Kruijs, 41 jaar, is op dit moment coach van de dames van Be Quick in Nuland en miste een aantal weken geleden na een bloedstollende 3e wedstrijd tegen DDW net de finale van het Nederlands Kampioenschap. Hij heeft echter zijn sporen bij de dames wel degelijk verdiend want in 2019 mocht hij zich tot Nederlands kampioen kronen,als coach van Rosolo uit Reusel. In 2018 en in 2019 werd hij uitgeroepen tot coach van het jaar. Will korfbalde zelf in het verleden bij Klimop in Asten en woont inmiddels in Nuenen. Zijn ambitie om de overstap te maken naar het gemengd heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. We zijn dan ook blij dat hij deze mogelijkheid bij DSC wil pakken.

In een eerder stadium werd al duidelijk dat zowel DSC, als Tjeerd en Charlie graag nog met elkaar door wilden gaan. De ontwikkeling in de selectie is mooi om te zien. En dat leidt tot mooie prestaties. In de zaalcompetitie zijn de doelstellingen door DSC 1 en 2 gehaald. Op het veld zijn voor beide teams de kampioenschappen nog in het vizier. Alle reden om – hopelijk nu in een seizoen dat niet wordt onderbroken - met elkaar weer gas te geven.

We zijn tevens content met het feit dat Louis Spoor zijn rol als teammanager van de selectie ook volgend seizoen wil voortzetten. Vooral op de achtergrond maar zeker niet minder belangrijk. Odette Derks zal ook volgend seizoen de medische verzorging op zich nemen.

Bestuur en Technische Commissie DSC

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar