Trainersbegeleiding geeft een nieuwe impuls aan onze jeugdopleiding

Datum:
01
-
03
-
2023

Gedurende dit seizoen zijn er verschillende gesprekken gevoerd met Danny Nooijen (clubkadercoach), René Bakker (sportcoach), onze nieuwe trainerscoördinatoren en een afdeling DSC-ers. Samen zijn we bezig met het starten en opzetten van een structurele trainersbegeleiding en kijken we kritisch naar ons eigen technisch beleid. Zo hopen we onze jeugdopleiding een mooie impuls te geven. Hieronder stellen René en Danny zichzelf voor.

Mijn naam is René Bakker en ik ben werkzaam in het onderwijs en in de sport. In het onderwijs ben ik docent Sport & Bewegen en jaren teamleider geweest. In de sport ben ik trainer/coach geweest op zeer verschillend niveau en trainerscoördinator bij meerdere korfbalverenigingen. Tevens heb ik bij verschillende verenigingen het technisch jeugdbeleid opgezet en uitgevoerd.

Na mijn studie aan de CALO (Academie voor Lichamelijk Opvoeding) heb ik Bewegingspedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Vooral door deze studie en mijn afstudeeronderzoek (‘Kwaliteit van het jeugdkorfbal’) ben ik verschillende taken in de korfbalsport gaan uitvoeren. Niet alleen bij verenigingen maar ook bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). Hier heb ik gewerkt als ‘Manager Opleidingen’ en ben ik nu ‘Docent Technische Opleidingen’.

Mijn naam is Danny Nooijen, Ik heb ruim 15 jaar ervaring als trainer/coach en ben momenteel werkzaam voor de Gemeente Eindhoven als clubkadercoach. Veel sportclubs hebben behoefte aan bekwame trainer/coaches. Trainersbegeleiding kan daarbij helpen.

Door gebruik te maken van clubkadercoaching, wordt trainersbegeleiding normaal voor DSC Eindhoven. De club stelt hiervoor trainerscoördinatoren aan (zie hieronder) en ik als clubkadercoach ga samen met hem/haar de trainersbegeleiding introduceren, vormgeven en uiteindelijk ook in het clubbeleid borgen.

Als clubkadercoach richt ik mij voornamelijk op het versterken van trainer/coaches op pedagogisch en didactische vlak, met als uiteindelijke doel het bevorderen van een positieve sportcultuur binnen de club om zo het sportplezier te vergroten bij leden, uitstroom te voorkomen en vrijwilligers te ondersteunen.

Het komende half jaar kun je mij tegenkomen op korfbalvereniging DSC Eindhoven.

Mocht je vragen hebben op het gebied van sport spreek me dan vooral aan!

Wil je meer informatie over clubkadercoaching of ben je benieuwd wat we binnen de gemeente organiseren op het gebied van sport? Neem dan een kijkje op de onderstaande website.

Veilig sportklimaat | Eindhoven Sport

Daarbij is DSC verheugd om onze (drie!) nieuwe trainerscoördinatoren aan jullie voor te stellen.

Per direct zullen Niek Storms (trainerscoördinator F-jeugd), Pia Donkers (trainerscoördinator E-jeugd) en Joris Houweling (trainerscoördinator D-jeugd) starten om onze jeugdopleiding een extra impuls te geven, wat zal starten met het ontwikkelen van onze eigen jeugdtrainers. Hieronder stellen ze zichzelf voor aan jullie:

Inmiddels ben ik gestart in de rol van trainerscoördinator voor de F-jeugd van DSC. Voor de mensen die mij niet kennen stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Niek Storms en ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Eindhoven met mijn vrouw Lieke en kinderen Evi en Julian.

Zelf ben ik op mijn 6e begonnen met korfballen bij DETO, later DSC. Als speler heb ik nog een aantal jaren in de selectie mogen spelen en later nog een aantal jaar in DSC 3. Na de fusie mocht ik als jonge trainer aan de hand van Cor-Jan en Anja de talentvolle B-jeugd van DSC trainen en coachen. Het trainen en coachen van verschillende jeugdteams van DSC heb ik daarna nog zo’n 12 jaar gedaan. Hoogtepunt is toch wel het Nederlands kampioenschap op het veld met DSC A1 samen met mijn broer Rick. Toen ik zelf kinderen en een nieuwe baan kreeg, ontbrak de tijd helaas om een rol te blijven vervullen in de jeugdopleiding van DSC.

Uiteraard ben ik al die jaren het korfbal en DSC in het bijzonder wel nauw blijven volgen. Inmiddels speelt mijn oudste dochter Evi in de F1 van DSC en speelt mijn zoon Julian op zaterdag bij de Kangoeroes. Dit betekent dat ik ook weer vaker bij DSC te vinden ben en dat een rol in de jeugdopleiding weer voor de hand ligt. Ik kijk er dan ook naar uit om te starten in mijn rol als trainers coördinator voor de F-jeugd van DSC. Daarbij hoop ik met mijn kennis en ervaring de jonge trainers die op deze groep staan zo goed mogelijk te helpen in hun ontwikkeling als trainer.

Als je vragen hebt dan spreek mij vooral een keer aan bij DSC.

Ik ben Pia Donkers, 28 jaar en spelend in de selectie van DSC. Dit is mijn tweede jaar bij DSC, maar daarvoor heb ik al bij de tegenstanders van DSC gespeeld. Ik woon sinds een aantal jaren in Eindhoven, en daardoor ben ik ook terecht gekomen bij DSC, een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Ik speel er met veel plezier en fanatisme.

Daarnaast train en coach ik sinds dit jaar de fantastische E-groep. Ik doe dat met veel plezier met Evi, Piene, Britt en Lotte. Met deze trainsters staan we wekelijks training te geven en de kinderen aan te moedigen tijdens wedstrijden. En, zoals te zien aan de foto, ontbreekt het totaal niet aan enthousiasme.

Voorgaande jaren heb ik ook al training gegeven aan onder andere F, E, C groepen, maar ook heb ik 4 jaar lang G korfbal begeleid. De jongere leeftijd heb ik altijd het leukste gevonden, wanneer de kinderen beginnen met het leren van een sport, op spelende wijze. Ik ben een fanatieke coach, en speel dan graag ook nog wel eens een spelletje mee, zeker als de groep ook fanatiek is. En met de E groep die wij nu drie keer in de week voor ons hebben, zit dat zeker goed.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Joris Houweling. Bijna 47 jaar oud en sinds medio 2021 rondlopend op DSC omdat mijn dochter Ilayna bij DSC wilde komen korfballen. Ik ben al ruim 40 jaar actief in de korfbalwereld.

Eerst als speler bij het Delftse Fortuna. Later als jeugdtrainer bij hetzelfde Fortuna. Met de hoogste jeugdteams (D1 en C1) meervoudig Nederlands kampioen geweest. Kortgeleden ben ik door Niels van Kemenade benaderd of ik een rol wil innemen bij DSC als trainerscoördinator. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. DSC is een mooie club. Ik heb DSC wel eens een sleeping giant genoemd vanwege de potentie die er is en een mooie accommodatie heeft.

Ik verheug me op de samenwerking met Pia, Niek en Niels om de DSC-jeugd beter te maken.

DSC wenst Niek, Pia en Joris alvast enorm veel plezier en succes toe.

Samen zijn wij DSC – de trots van het Zuiden!

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar