Korfbal League kijken vanaf 2 januari? Lees deze belangrijke info.

Datum:
27
-
12
-
2020


Een aantal weken geleden werd duidelijk dat diverse topcompetities in Nederland van start mogen gaan. Zo ook de Korfbal League. In het weekend van 2 en 9 januari worden diverse oefenwedstrijden gespeeld. In het weekend van 16 januari gaat het dan echt los. Voor korfbal-minnend Nederland wellicht met gemengde gevoelens; het geeft in ieder geval via de live streams weer de gelegenheid om te genieten van echte wedstrijden op het hoogste niveau.

Ook binnenkort is de website korfballeague.nl in de lucht...De livestreams worden niet meer uitgezonden via Youtube maar via Eyecons. Wat daarvan de achterliggende redenen zijn, wordt keurig uitgelegd op sites van diverse Korfbal League clubs; in dit bericht beperken we ons tot die informatie die nodig is om de streams te kunnen zien (met dank aan KCC/CK Kozijnen).

Registratie (kosteloos) verplicht.
Je moet je éénmalig (kosteloos) registreren op www.eyecons.com om een account aan te maken dat je recht geeft om live te kijken. Klik op “het poppetje” rechtsboven op de homepage. Je komt dan op de inlogpagina. Als je al een account hebt kan je daar inloggen. Heb je dat nog niet, klik dan op “Registreren”, vul je e-mailadres in en verzin een wachtwoord en doorloop de procedure verder. Doe datNU zodat je niet net voor de start van de wedstrijd voor een verrassing komt te staan.

Casten: hoe krijg je de beelden op je (SMART) TV?

  • Kijk je op een PC:
    Sluit dan een HDMI-kabel aan tussen je PC en TV en selecteer de juiste ingang op je TV.
    Ga met de Google Chrome browser naar Eyecons.com. Maak je gebruik van een Google Chromecast, klik dan op het cast symbool.
  • Kijk je op een Smartphone:
  • Heb je een AppleTV dan kan je hem vanaf je smartphone naar je AppleTV streamen door op het AppleTV icoontje te klikken in de Eyecons player.
  • Maak je gebruik van een Google Chromecast, laad de Eyecons player dan in de Google Chrome browser en klik op het cast icoon

Samsung Smartphone gebruikers.

LET OP! Ga NIET met Samsung Internet maar WEL met Google Chrome Internet naar www.eyecons.com. De Samsung-internetbrowser ondersteunt namelijk geen casting functionaliteit op dit moment. Tevens zijn er vele apps die zogenaamde screen mirrorring naar een SmartTV kunnen doen.

Kijk je op een tablet?

  • Heb je een op Android gebaseerde tablet en een google Chromecast, ga dan met de Google Chrome browser naar eyecons.com en klik op het cast symbool.
  • Heb je een Apple tablet (Ipad) en Apple TV, ga dan met Safari of Firefox naar eyecons.com en klik op het cast symbool.

Elke Smart TV:

Heb je een SmartTV, dan kan je natuurlijk altijd rechtstreeks via de webbrowser van je TV naar Eyecons.com.

Met name over Smart TV’s is veel verwarring, hele nieuwe TV’s (waaronder Samsung) hebben een interne Chromecast en vaak ook ApplePlay ingebouwd. Bij Samsung heet deze functionaliteit Samsung Smart View. Mocht je TV hierover beschikken dan kan je er direct naar toe casten met het cast icoon in de Eyecons player vanaf je smartphone.

Bestuur KV DSC

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar