Jonah van Camfort verruilt Vobako voor DSC

Datum:
23
-
04
-
2024

Met ingang van aankomend seizoen is Jonah van Camfort een DSC’er. De pas 16 jarige Belg uit Kasterlee gaat volgend seizoen spelen in DSC A1. Daarmee is Jonah, naast Eline Kas, de tweede gewenste versterking voor onze A1.

Jonah komt over van het Belgische VoBaKo net als eerder al Joram van Ossel van die club de overstap maakte naar DSC. Jonah kijkt uit naar een buitenlands avontuur. Van Camfort: “Mijn eerste gesprek bij DSC was tijdens de play-off tussen DSC en TOP/IAA fresh. Joris en Niels presenteerden de plannen die DSC heeft binnen de jeugd en als vereniging. Dit sluit mooi aan bij de ambities die ik als speler heb. Daarna heb ik een erg mooie wedstrijd gezien met een geweldige sfeer!”. Daaraan voegt de Belgische international toe: "Spelen tegen de top van Nederland zal mijn ontwikkeling een nieuwe boost geven!".

Huidig trainer Joris Houweling heeft Jonah actief gezien tijdens de Korfbal Challenge afgelopen december. Niels en ik hebben heel actief gekeken naar de Belgen U17 en U19. Jonah viel ons direct op in positieve zin. Daarna is er vrij snel contact geweest maar is alles de laatste maand in een stroomversnelling gekomen. We zijn er trots op dat een jeugd international met de statuur van Jonah voor DSC heeft gekozen.

Ook bestuurslid Niels van Kemenade is blij met de komst van Jonah: "Jonah is een speler waar de potentie ervan af druipt. Jonah is pas 16 jaar en mag daardoor nog een aantal jaren in de A1 spelen, waardoor hij kan ontwikkelen tot een vaste kracht binnen DSC."

Zowel Jonah als DSC kijkt uit naar komend seizoen. We wensen Jonah veel succes en plezier bij DSC toe.

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar