Jan Wielink overleden

Datum:
20
-
08
-
2023

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Jan Wielink is overleden na een kort verblijf in het ziekenhuis. Daar schrokken we enorm van. En hoewel Jan geen lid was van DSC, hebben veel DSC-ers met hem te maken gehad en was hij altijd enorm betrokken bij het wel en wee van onze club.

Markant, uitermate kritisch, bevlogen, recht-door-zee, enigszins eigenwijs maar ook geïnteresseerd, begaan en onvoorwaardelijk. Je kon altijd op hem terugvallen. Veel spelers bij DSC hebben in hun korfbalcarrière ergens wel een keer (of meerdere keren) Jan als trainer/coach gehad. En daar zijn ze zeker niet slechter van geworden. En de verbinding is er voor velen altijd gebleven.

Jan kon ook omschreven worden als een echte kenner van de reglementen. De reglementscommissie werd soms gek van hem, omdat hij weer ergens een tegenstrijdigheid of onuitvoerbaarheid had ontdekt. Trainers/coaches, spelers en zelfs scheidsrechters hadden een hotline naar Jan als ze even precies wilden weten hoe het zat met een bepaalde regel. En Jan was altijd bereid om hen te helpen.

Trouwe bezoeker van wedstrijden. Meerdere in een weekend, door heel Nederland. Hij was overal (nou vooruit, bijna overal) welkom. En niet zelden werden trainers en vooral ook scheidsrechters nog even voorzien van de ‘adviezen’ van Jan. Welgemeend maar of de ontvanger er altijd op zat te wachten…… we hebben zo onze twijfels. Maar Jan was Jan en hij hield van discussies.

Jan had in ieder geval altijd gelijk, ook als hij geen gelijk had.

We gaan hem missen bij DSC. Als kenner, als criticus, als sparringpartner maar bovenal als mens met een warm hart.  

Tjouw, Jan.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Foto: Marco Spelten

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar