DSC slaat met B1 EN A1 een nieuwe weg in

Datum:
06
-
06
-
2024

Aankomend seizoen slaat DSC met de A1 en de B1 een nieuwe weg in. Beide teams gaan samen trainen, gaan dezelfde oefenstof aangeboden krijgen en dat allemaal met een grote groep trainers die van DSC zelf zijn. Tevens wordt er een start gemaakt met een fysiek programma en zullen er meerdere sessies volgen met een diëtiste die de spelers en speelsters bewuster gaat maken over de invloed van voeding op de sportprestaties.

De trainers die aankomend seizoen actief gaan zijn bij deze twee teams zijn: Charlie Kooiman, Jasper van Heumen, Daan van Montfort, Lotte van Montfort, Mitch Bogers, Coen Spoor, Maaike Roubos, Robert Roubos en Joris Houweling.

Huidig trainer van de A1 Joris Houweling over de nieuw in te slagen weg: “Ik vind dat we met deze groep trainers een zeer goede stap maken met DSC en ik ben er van overtuigd dat we een mooi programma gaan draaien zodat alle spelers en speelsters een volgende stap kunnen zetten in hun ontwikkeling”.

Bestuurslid Niels van Kemenade: “Ten eerste ben ik blij dat we continuïteit hebben kunnen realiseren op deze teams. Als je ziet hoe Jasper, Charlie en Joris de huidige A1 hebben weten te bereiken en laten groeien, overheerst een uitermate positief gevoel.

Ten tweede wordt de trainersstaf uitgebreid met ervaren trainers, selectiespelers en een international. We hebben zo een waardevolle mix aan trainers, waarbij ieder op hun kracht kan worden ingezet. Dit gaat ongetwijfeld een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling onze spelers.”

Coördinator Chris Janssen: “Recent zijn de eerste stappen gezet om een nieuw beleidsplan op te stellen, wat DSC op termijn een Korfbal League waardige vereniging moet maken. Door op deze manier jonge en leergierige korfballers bij elkaar te brengen en ze een programma aan te bieden onder leiding van ervaren trainers samen met onze eigen selectie spelers, nemen we een stap in de richting van deze doelstelling”.

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar