Coronamaatregelen per zaterdag 25 september 2021

Datum:
22
-
09
-
2021

Vanuit de Rijksoverheid zijn per 25 september wijzigingen in de coronamaatregelen aangekondigd. Eén van die maatregelen is het loslaten van de 1,5 meter regel.

Met het loslaten van de 1,5 meter regel wordt in de horeca het corona toegangsbewijs ingezet, met als doel iedereen zo veilig mogelijk samen te laten komen en het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden.

Binnen de sportsector geldt een aantal uitzonderingen, waarbij het mogelijk is om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden, ook zonder corona toegangsbewijs. Voor het zittend nuttigen van eten en drinken in het afgescheiden gedeelte is dan wél een coronatoegangsbewijs nodig.

Om e.e.a. werkbaar te houden en onze vrijwilligers niet onnodig te belasten zal ons clubhuis vanaf zaterdag 25 september a.s. een afhaalfunctie krijgen, hetgeen inhoudt dat er géén afgescheiden ruimte komt voor het zittend nuttigen van eten en drinken. Iedereen kan op deze wijze, zonder het tonen van een corona toegangsbewijs, ons clubhuis betreden voor het bestellen van eten en drinken wat vervolgens buiten op ons mooie terras genuttigd kan worden. Ook een bezoek aan het toilet kan zonder coronatoegangsbewijs.

Kort samengevat:

- Ons clubhuis geldt vanaf a.s. zaterdag alleen als doorstroom-locatie.

- Er is geen coronatoegangsbewijs nodig voor het gebruik van het terras buiten, het afhalen van eten en drinken en een bezoek aan het toilet.

- Het nuttigen van afgehaald eten en drinken is niet toegestaan in de kantine.

- Het clubhuis kan zonder coronatoegangsbewijs worden gebruikt voor alle andere sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld wedstrijdafhandeling, afhalen van ijs voorblessures.

Het belooft een mooi zonnig weekend te worden, waarbij we fijn buiten kunnen vertoeven. In een later stadium, naarmate de herfst meer zijn intrede zal doen, wordt bekeken hoe we ons clubhuis het beste kunnen inrichten op ontvangst van meer publiek.

Bestuur DSC

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar