Corona update zondag 14 november 2021

Datum:
14
-
11
-
2021

Helaas werden we afgelopen vrijdag geconfronteerd met nieuwe Corona-maatregelen. Deze gelden in ieder geval voor de komende drie weken. Op vrijdag 3 december zal tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk worden gemaakt hoe het vervolg eruit gaat zien.

Sportverenigingen worden behoorlijk geraakt. Trainingen en wedstrijden mogen doorgaan; helaas zonder publiek. En daar balen we stevig van. Laten we hopen dat in de komende weken de besmettingen zullen dalen, zodat we weer zicht krijgen op een normale competitie.

Voor de complete set aan maatregelen verwijzen wij naar de site van de rijksoverheid.

Hieronder een overzicht naar wat dit voor DSC gaat betekenen:

  • Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden.
  • Wij doen een beroep op onze leden en ouders van jeugdleden vanaf 18 jaar om hun verantwoordelijkheid te nemen: kom alleen naar DSC of één van de andere locaties waar we trainen of wedstrijden spelen, als je een Corona Toegangsbewijs (CTB) kunt laten zien.
  • Het CTB is nodig voor binnensportlocaties, kleedkamers en andere faciliteiten, vanaf 18 jaar.
  • Ons clubhuis is geopend tot 20.00 uur op vertoon van het CTB. In de berichtgeving van het NOC/NSF staat dat vrijwilligers, trainers, coaches en scheidsrechters niet verplicht zijn om een CTB te overleggen. Dat gaan we bij DSC niet doen. In de meeste gevallen wordt deze controle gedaan door iemand van de gemeente Eindhoven. We kunnen van deze persoon niet verwachten dat hij dat onderscheid kan maken. Dus: Vanaf 18jaar, laat je CTB zien!
  • Mocht het CTB niet worden gecheckt door iemand van de gemeente of beheerder van een zaal waar we trainen, dan is de aanvoerder van een seniorenteam verantwoordelijk voor deze check bij het betreden van de zaal. Dit geldt ook voor de rij-ouders.
  • Kleedkamers zijn gewoon geopend voor sporters, inclusief de douches.
  • Rij-ouders vallen in de categorie vrijwilligers; zij hebben dus wel toegang tot de zaal en het clubhuis (uiteraard op vertoon van het CTB). Laten we proberen het aantal rij-ouders tot een minimum te beperken én check bij uitwedstrijden even de site van de vereniging waar je naartoe gaat, omdat we hebben gemerkt dat er lokaal nog wel verschillen kunnen zijn.
  • Kom je als ouder van ver om je kind naar een training te brengen, dan is – tot 20.00 uur – het clubhuis van DSC gewoon geopend, mits op vertoon van een CTB én gaan zitten als je iets besteld hebt.

Op zaterdag 20 november en zaterdag 27 november speelt DSC 1 twee thuiswedstrijden. Deze wedstrijden zullen uiteraard via de live stream worden uitgezonden. We doen er alles aan om deze wedstrijden – ook zonder publiek – zo veel als mogelijk te laten verlopen zoals we gewend zijn.

Vanwege de maatregelen is besloten om de berichtgeving rondom de passe-partout nog even niet te plaatsen. Wordt vervolgd als we meer zicht hebben op verdere maatregelen.

Bestuur KV DSC

Terug
Datum:
dag
-
maand
-
jaar