Zorg dat je erbij bent .....dag.

Datum:
19
-
06
-
2024

Maandag 24 juni om 21.00 uur speelt Albanië tegen Spanje. Tegelijkertijd wordt de andere wedstrijd in de poule (Kroatië tegen Italië) gespeeld. Mijn inschatting is dat Italië en Spanje morgen (donderdag) voor een salonremise gaan, waardoor die laatste wedstrijden er niet meer toe doen. Ergo: je kan net zo goed naar de ALV van DSC gaan (was je waarschijnlijk toch al van plan). Die is namelijk ook op die avond (aanvang 20.00 uur) en qua kijk- en luisterplezier veel aantrekkelijker.

Deze ALV is vooral bedoeld om aan de vergadering goedkeuring te vragen voor de begroting seizoen 2024-2025 met daarin een aantal stevige keuzes. Daarnaast nemen we de leden van DSC graag (heel graag zelfs) mee in de ontwikkelingen op onze strategische thema’s om te groeien naar een Korfbal League waardige vereniging. Een traject waarbij we in februari zelf als DSC de stoute schoenen hebben aangetrokken maar waarin we inmiddels ook ondersteuning krijgen van het KNKV om te kijken of we op de goede weg zijn.

Een Korfbal League waardige vereniging is namelijk pertinent iets anders dan (alleen) het willen spelen in de Korfbal League. Dat is het uiteindelijke doel en het zou mooi zijn als we die stap (op termijn) gaan maken. Maar bij voorkeur wel op een manier dat we er ook kunnen blijven. En wat daar allemaal voor nodig is, op een manier waarin elk lid van DSC zich op zijn of haar manier thuis voelt…… daar nemen we je graag in mee.

Ondertussen hobbelen we naar het eind van het seizoen. De wedstrijden zijn gespeeld. DSC 3 mocht zich uiteindelijk (na de winst op Wageningen 2) kronen tot kampioen van het voorjaar. Ze waren al kampioen van het najaar, dus dan ben je de echte kampioen. Top gedaan en ook aankomend seizoen uitkomend in de reserve Ereklasse. Ook DSC A2 sleepte op de valreep ook nog het kampioenschap binnen. Mooie overwinning op de nr 1 OEC. Samen bovenaan geëindigd. Samen kampioen. Hoe mooi is dat? DSC A1 degradeert helaas naar de overgangsklasse. Laatste wedstrijd verloren van de Meeuwen. Eén puntje achter de kampioen geëindigd. Op onderling resultaat met Dalto toch gedegradeerd. Zuur. Strijd genoeg geleverd. Iets met de poule des doods. En soms zit het tegen……

Zaterdag 22 juni slotdag. Leuk programma. Van 11.00 tot 22.00 uur. Met DJ en hamburgers. Be there. Afterparty in de Costa. Ik ga kijken of ik dat ga redden.

Nog een diepe buiging voor de matadoren die gisterenavond de clinic van Mick Snel hebben bijgewoond. Het record aan aantal liters water dat in 3 uur naar beneden kan vallen werd ondertussen gebroken maar er werd stug doorgetraind. Dus we maken de buiging nog iets dieper voor Mick zelf. Super dat je er was. Kids vonden het geweldig. Dank daarvoor. Volgende keer in de zaal.

Ongebruikelijk moment voor mijn blogje. Maar met Nederland-Frankrijk, slotdag, mogelijk after party en zondag Guus, ben ik bang dat er van schrijven dit weekend niet veel terecht komt. En ik wilde de aandacht nog even vestigen op (het belang van ook jouw aanwezigheid bij) de ALV van aankomende maandag 24 juni, 20.00 uur. Belangrijk. Zorg dat je erbij bent.

Hup Holland!

Edwin Mulder

Voorzitter KV DSC

Terug