Wereld down syndroom (donder)dag

Datum:
21
-
03
-
2024

Vandaag een wat speciale blog. Op donderdag in plaats van zondag en op een moment dat de focus vol is gericht op de eerste play-off wedstrijd van aankomende zaterdag. Toch belangrijk, want vandaag is het Wereld Down Syndroom Dag. De dag waarop je speciale aandacht kunt vragen voor kinderen met het Syndroom van Down.

En dat doen Edwin en Saskia op een hele speciale manier met een interview in het Eindhovens Dagblad. Vorig jaar juni verloren zij hun dochter Fay aan Leukemie. Fay had het Syndroom van Down. Op school was zij gewend om te communiceren via pictogrammen. Juist die pictogrammen had ze nodig om ook in het ziekenhuis te begrijpen wat haar allemaal overkwam. Want leg het maar eens uit: chemokuren, infusen en haaruitval.

Hoe mooi kun je je bijzondere dochter eren? Voortzetten wat voor haar zo waardevol was. Andere kinderen met een beperking daarmee helpen. Je kunt het lezen in onderstaand interview.

Via deze link de video waarin Edwin en Saskia worden geïnterviewd.

En het allerbelangrijkste. Er kan nog steeds worden gedoneerd. Op 4 juni overhandigen Edwin en Saskia tijdens een feestelijke bijeenkomst een cheque aan het Prinses Maxima Centrum. 4 juni is de geboortedag van Fay. Via deze link kom je op de actie-site van het Prinses Maxima. Het zou mooi zijn als ze het streefbedrag van € 20.000 gaan halen.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug