Volle bak zondag.

Datum:
04
-
09
-
2022

Volgend jaar in het midden, na twee jaar laat. Beetje cryptisch maar ik bedoel de schoolvakantie. Die eindigt hier in het Zuiden officieel vandaag. Morgen kids weer naar school na een lange en zeer warme zes weken. Ondertussen is DSC opgestart maar het voelde een beetje als ‘op halve kracht’, zeker op het trainingsveld, omdat bij veel teams nog een aantal spelers niet aanwezig was. Vanaf morgen weer lekker volle bak. En daar kijk ik naar uit.

En volle bak wordt het: Seizoen 2022/2023. De selectie maakt haar rentree in de Ereklasse. Een mooie uitdaging. Goed opletten, want ze spelen maar 5 wedstrijden voor de zaal, waarvan 2 thuis. Na 8 oktober gaan zij zich al voorbereiden op de zaalcompetitie in de Korfbal League 2….. de volgende uitdaging. KL2 heet KL2 omdat er ook een KL1 is. Dat betekent in ieder geval dat qua aanpak en organisatie de KL2 ook gelijk wordt getrokken met de KL1. Eén van de belangrijke wijzigingen: De livestream wordt vanaf dan uitgezonden via Eyecons, daar waar ook de wedstrijden van de KL1 worden getoond. Next Level voor onze mediacrew dus: meer camera’s, een studio, voor- en nabeschouwingen etc. Hier is inmiddels door Jorgen Gerstel een plan voor uitgewerkt dat staat als een huis. De crew die zich bezighoudt met de organisatie rondom de thuiswedstrijden van DSC 1 en 2 is nog wel op zoek naar versterking. Lijkt je dat leuk? Neem dan eens contact op met Rob Aarts (r.aarts@kvdsc.nl). Hij vertelt je er graag meer over.

Nog meer volle bak: we gaan aan de slag met ons technisch beleid en trainersbegeleiding. Opleiden en begeleiden van de jeugdtrainers van DSC. Daarnaast een beleid dat voor de komende jaren een basis moet bieden om te groeien en verder te ontwikkelen, zodat we in de jeugd de aansluiting herpakken bij de landelijke top. Via het lokaal sportakkoord van de gemeente Eindhoven en het NOC/NSF hebben we een subsidie gekregen voor ondersteuning. René Bakker (https://desportcoach.com/) zal de komende maanden DSC hierin begeleiden. Een werkgroep wordt binnenkort geformeerd.
Duurzaam bouwen aan kwaliteit dus. Dat gaat echter hand in hand met investeren op de kwantiteit. Een ander belangrijk speerpunt van ons beleid voor het komende seizoen wordt dan ook: ledenwerving. Onze ledenwerf-werkgroep heeft tijdens en na Corona een mooie basis gelegd en de nodige successen geboekt. Hier wordt op doorgepakt.

Volle bak ook bij de talentdagen bij DSC: Afgelopen donderdag aangekondigd op onze website en onze socials. Wil jij je talent verder ontwikkelen, kom dan naar de talentdagen bij DSC. Vanaf zondag 18 september, voor spelers in de categorie E t/m B, van DSC maar ook van andere verenigingen. Van harte welkom. Clinics van topspelers en trainers. Voor de eerste zondag op 18 september zullen de beste trainers van de Korfbal League voor de groep staan: Richard van Vloten en Marc Verberk. Hoe vet is dat? Meld je snel aan.

Nog meer volle bak: De afdeling Nuts and Bolts. Letterlijk vertaald: Bouten en Moeren. Vrij vertaald: Dat wat je minimaal nodig hebt. En wat is dat bij DSC? Fun, activiteiten, feesten en partijen, de derde helft. Ok, seizoen 2021/2022 werd lekker afgesloten maar ook in dit seizoen speelde Corona nog een rol. Maar geen kamp, geen seizoens-afsluiting, geen pubquiz, geen poffertjesavond, geen bingo, geen Halloween……. het voelde alles bij elkaar wel een beetje karig. Daarom hebben we deze week dan ook in het bestuur besloten om dit het komende seizoen nieuw leven in te blazen. De ‘youngsters’ in het bestuur hebben het opgepakt, gaan een planning maken en komen dan jou (ja, bij jou) in de lucht met de vraag of je het leuk zou vinden om zo’n activiteit of feest mee te organiseren. Mooi toch?

Nog meer volle bak: vanmiddag in ons clubhuis, alwaar wij de jubilarissen van de afgelopen 3 jaar gaan huldigen. Jan Hooijveld (80(!) jaar lid), Aal Bakker en Hans Berkhof (60 jaar lid), Frans van Boxtel en Elviera Reurling (50 jaar lid), Hennie Smits, Jan Knollema en Robert Verberk (40 jaar lid) en Lieke van Beek, Davy en Johnny Wind, Harry Scholts en Wessel van Bakel (allen 25 jaar lid) staan vanmiddag in het zonnetje. En dat verdienen ze met een kilometers lange staat van dienst als vrijwilliger. Dat wordt weer een mooi samenzijn van DSC-ers met een verleden. Herinneringen ophalen, die ene wedstrijd, dat ene feest of toernooi, volle bak in de Oude Toren.

Volle bak vanmiddag bij DSC.

Fijne zondag

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug