Vijfkamplaan zondag.

Datum:
10
-
10
-
2021

Om maar met de deur in huis te vallen: Wat.Een.Wedstrijd! Passie, strijd, continue druk op de tegenstander, je niet gek laten maken, een dikke voorsprong pakken en die niet meer weggeven. En, zeker niet onbelangrijk, met het publiek als negende man/vrouw/het/whatever….Gewoon super om naar te kijken. En dus mag DSC A4 zich de terechte kampioen noemen in hun klasse. Vier wedstrijden ongeslagen en dus niet meer in te halen. Proficiat aan spelers, trainers en coaches met het behalen van dit mooie resultaat.

Ook mooie overwinningen aan de Vijfkamplaan gisteren. De B1 speelde gelijk maar haalde daarmee wel het eerste puntje; de rest van de teams wist te winnen. En mooie overwinningen ook. Met natuurlijk als hoogtepunt de wedstrijd van DSC 1 tegen Dalto. Zo, wat gebeurde daar? Dat vroeg Dalto zich overigens ook af na 12 minuten toen er 9-0 op het scorebord stond. De ondergaande zon, lampen aan, vuurwerk, veel publiek, supportersclub én een team dat er zin in had: de ingrediënten om het publiek te trakteren op een DSC show. Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er 25-20 op het scorebord……….. en het bleef nog lang gezellig aan de Vijfkamplaan.

En gezellig is het aan de Vijfkamplaan. Schoon en opgeruimd ook. En dat is lang niet overal het geval. Zo kom ik als scheidsrechter nogal eens bij andere clubs. En dan valt toch wel eens het een en ander op. Laatst, mooi sportpark, rookvrij. Duidelijk aangegeven ook, met vlaggen en van die banners. Je liep er bijna tegenaan. Kon niet missen. Toch stonden mensen te roken in de fietsenstalling naast het clubhuis. Vreemd, toch?

Of het kopje koffie dat ik kreeg aangeboden in de bestuurskamer. Even een praatje maken met iemand van de club. Ging helaas niet, want de bestuurskamer was gebombardeerd tot ballenhok. Je brak je nek over de netjes met ballen.

Vorige week nog, ik loop naar de kleedkamer voor de scheidsrechter en kom voorbij de kleedkamers voor de spelers. Helemaal gerenoveerd en geschilderd. Zag er weer spic en span uit. Wat denk je? Staat er gewoon eentje z’n schoenen uit te kloppen tegen een pas geschilderde muur in de kleedkamer.

Bij diezelfdeclub, toen ik naar buiten liep, kwam ik langs de ruimte voor de materialen. Aan de deur hing een plattegrond van de ruimte met daarop keurig aangegeven waar de palen, korven, grondplaten, enz moesten liggen. Zag er perfect uit. Een blik naar binnen leerde echter dat de leden het niet zo nauw namen met de plattegrond. Het leek wel of de materialen er vanaf de ingang zo ingegooid waren.

Op zich wel bijzonder om te zien. Dan stap ik na zo’n wedstrijd best wel trots in mijn auto op weg naar huis.
Dan hebben we dat bij DSC toch een stuk beter voor elkaar.

Toch?

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug