Van alles wat zondag.

Datum:
04
-
06
-
2023

Vorig (lang Pinkster)weekend werd na een aantal Corona-jaren duidelijk wat de waarde is van een goed georganiseerd kamp voor de kids van DSC. Een kamp dat model staat voor onze belangrijke kernwaarde ‘Fun’, want er is meer dan korfbal alleen bij DSC. Een kamp waarin op de laatste dag die kids alweer uitkijken naar de editie die een jaar later gaat plaatsvinden. Het kamp van vorig weekend mag met die kwalificatie wel in de boeken. En dat is een groot compliment aan de vrijwilligers van DSC die dit hebben georganiseerd. De gemiddelde leeftijd bij die vrijwilligers was deze ronde aanzienlijk lager dan de jaren daarvoor. Maar wat hebben die ‘jonkies’ het fantastisch gedaan. Van vrijdagavond tot maandagmiddag hebben ze de kids vermaakt met droppings, spooktochten, spellen, laat (of niet) gaan slapen, eten, drinken, stormbanen. Vol trots hebben de ‘oudere jongeren’ in de kampleiding hiervan genoten. Er was zelfs een afscheidslied en een mooie waardering voor de afzwaaiende kampmoeder, die nu vol vertrouwen het stokje over kan dragen. Ik ken haar een beetje, dat vindt ze moeilijk, jonguh!

Ondertussen zitten we in juni. Seizoen 2022/2023 loopt op z’n eind en dat betekent dat achter de schermen hard wordt gewerkt om in augustus weer klaar te zijn voor het komende seizoen. De grootste uitdagingen zijn dan te vinden in de bezetting van trainers/coaches op onze jeugdploegen en het hernieuwd ingevuld krijgen van posities waarvan vrijwilligers hebben aangegeven te willen stoppen. Binnenkort kunnen we presenteren hoe het trainers/coaches-plaatje bij de jeugd eruit gaat zien. De stappen die we daar dit seizoen op technisch vlak in hebben gezet, werpen hun vruchten af. En dat is mooi. Maar, zoals gezegd, binnenkort meer. Daarnaast werken we aan een plan de campagne om nog meer vrijwilligers bij DSC gemobiliseerd te krijgen.

Dat mobiliseren begint al te lopen voor wat betreft de verbouwing van ons clubhuis. Al een aantal mensen die de handen uit de mouwen wil steken. Veel schuurders en schilders, dat wel. Maar die hebben we ook best wel veel nodig. Maar we zijn er nog niet. Kijk nog even op dit stukje op onze site en meld je aan bij Ronald Brink. We kunnen alle hulp gebruiken.

Op het moment van lezen van dit stukje heeft DSC 1 de voorlaatste wedstrijd gespeeld. Komende zaterdag de laatste, tegen TOP uit Sassenheim. De laatste wedstrijd met de Kooimannen aan het roer. Na 4 jaar (Charlie iets korter) gaan zij stoppen als verantwoordelijken voor de selectie. Van ‘voor de leeuwen gegooid’, via promotie naar de Ereklasse naar twee keer play-offs in de zaalcompetitie. Die kunnen de mannen op hun CV bijschrijven. Dat verdient een applaus. Be there.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug