04
-
2023

Zaterdagavond 22.30 uur. Ik ben net thuis. Op de terugweg hebben de Teskey Brothers de adrenaline rustig weg doen vloeien. En de eerste vraag die ik me stel als ik thuis achter m’n laptop zit is: ‘naar welke thriller heb ik zitten kijken?’ Want een thriller, dat was het!

Na 10 minuten in de wedstrijd maakte HKC pas het eerste doelpunt. DSC had er toen ook pas 2, trouwens. Iets met verdedigende tactiek, dus. Ruststand 6-8. De eerste 8 minuten van de tweede helft houdt DSC HKC zelfs op 1 doelpunt en loopt zelf uit naar 12. Maar dan lijkt het te kantelen. Via 7-12, naar 9-13, naar 13-14, naar 14-14. En dat alles in 5 minuten tijd. Er is dan al een aantal tactische omzettingen geweest met mensen naar het andere vak. Coaches reageren. Spelers zeggen: ‘Koekoek, daar ben ik weer’.

Op 10 minuten voor tijd is het 15-15. En met de 16-15 van Brouwer lijkt de wedstrijd naar het voordeel van HKC te kantelen. Renske trekt echter de stand weer koelbloedig gelijk en met het weer inwisselen van Florian komt de gevaarlijke Klop wat meer aan de ketting. HKC gaat door de schotklok. Den Dunnen stapt vervolgens uit op Maaike die de strafworp verzilvert (bovenhands, ach waarom ook niet? We staan ver genoeg voor, toch?). 16-17. In de daarop volgende 4 minuten wordt niet gescoord. DSC soms wat te slordig. En HKC komt niet onder de immense druk van de verdedigers van DSC uit. Het is vervolgens weer Maaike die met een droog afstandsschot de score naar 16-18 tilt. Nog 3,51.

Vlak na de vak-wissel hebben de scheidsrechters genoeg van het aanhoudende commentaar van HKC. Klop moet eraf met groen en mag gezien de resterende tijd niet meer terugkeren. Anne krijgt vlak daarna de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een stip……….. maar ze mist. Meteen daarna is het Den Dunnen die met een fraaie one-hander 17-18 op het scorebord zet. DSC scoort wederom niet, waarna Havelaar op 2,23 een stip krijgt. 18-18. DSC weer slordig in de daarop volgende aanval. Bal naar de andere kant. Nog 1,46. Langendoen inmiddels op de plek van Klop. Het schot van Van Brenk valt net niet, waarna DSC weer de aanval kan overnemen. Nog 1,15. Maaike doorloopbal…….. mis. Maar een goede rebound van Coen. DSC blijft in balbezit met een nieuwe schotklok. Twee schoten van Maaike en van Coen….. beiden mis. Bal weer voor HKC. Nog 0,54. Eén schot van Langendoen, ook mis. Bal voor DSC. Nog 0,23.

En op 0,12 doet ze het. Nu gaat de doorloopbal van Maaike er wel in. 18-19. HKC pakt in de daaropvolgende aanval één schot op 0,06. Mis, bal voor Anne. Het is gedaan. De hal ontploft en is van Eindhoven.

Het is nog niks. Het is 1-1. Maar DSC heeft wel aangetoond dat het over veerkracht beschikt en niet door de achterdeur af wil gaan. En dat het beschikt over een supportersgroep die nooit verzaakt, altijd achter het team blijft staan en DSC al meermalen naar de overwinning heeft geschreeuwd. Petje af.

2 keer verloren in Eindhoven, 2 keer gewonnen in Hardinxveld-Giessendam. We hebben een verzoek ingediend bij het KNKV om de wedstrijd van dinsdag weer daar te spelen. Het is nog steeds 1 april op het moment dat ik dit tik, dus why not?

Nee hoor, dinsdag 20.30 uur, de Vijfkamp. Volg de berichtgeving op onze site over ‘zaal open’, ‘entree’ enz. Maar vooral een oproep aan al die supporters en fans van DSC. We krijgen een uitgelezen kans om de finale van de Korfbal League 2 te mogen spelen. Daar willen we toch bij zijn!