The day after paaszondag

Datum:
31
-
03
-
2024

Zondagochtend. The day after the night before. We staan alweer in de regelstand. Aankomende dinsdagavond 20.30 uur een derde wedstrijd. Dat vraagt behoorlijk wat aan organisatie.

Maar goed, nog even terug naar gisterenavond. Ik ga er geen wedstrijdverslag over schrijven. Dat hebben ze bij TOP al gedaan (klik hier),uitgebreid, realistisch en het neemt je weer mee terug naar de intensiteit van de wedstrijd. Want intens was het. Saillant detail: In de tweede helft moest de dweilploeg worden vervangen. Reden? Kramp. Zo’n wedstrijd dus. Kijk deze nog eens terug op Eyecons. Ik beloof, je spoelt een aantal momenten terug om nog eens goed te kijken wat daar nu gebeurde. Dus ik geef het je te doen, als scheidrechters-duo. Ik heb dan ook maar één tip (ook voor de juryvoorzitter): zorg dat je vóór de wedstrijd weet hoe het zit met de regelgeving als de coach een gele kaart krijgt. Iets met géén time-outs en géén wissels. Zo’n wedstrijd wordt beslist op details. Dit was er één van.

Ander detail: De supportersgroep van DSC. Wat geweldig. Van begin tot eind hebben zij het team ondersteund. Daar heeft het zeker niet aangelegen. Petje af.  

Bottom line: 6 goals van DSC in de tweede helft is gewoon te weinig. En dat was enerzijds zeker de verdienste van TOP. Maar van de opgelegde kansen voor DSC hadden er wel een paar meer aan de binnenkant van de korf mogen vallen. Wat dat betreft een kopie van de wedstrijd van een week geleden, toen TOP hiermee had te kampen. Het is dus in alle opzichten 1-1 en dat belooft wat voor dinsdag.

Laten we gaan voor een herhaling van vorige week zaterdag. Met een bomvolle Vijfkamp en moet het lukken om DSC naar de overwinning te schreeuwen. Bij deze dan ook een oproep: trek iets roods aan en zorg dat je erbij bent. Volg de berichtgeving op onze site over de kaartverkoop.

Fijne paasdagen.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug