Talenten (zon)dag.

Datum:
18
-
09
-
2022

Avondeditie deze keer. Normaal gesproken staat de blog om 11.00 AM sharp klaar voor plaatsing. Dat lukte vandaag niet want bardienst, want talenten-dag, want fluiten in Nuland, want spektakel aan de Frederiklaan én nog eens even laten inwerken wat er deze week zoal voorbij kwam.

Dinsdagavond, uitleg van het KNKV over de nieuwe indeling van de competitie én de uitwerking van de initiatieven om (vooral in hetbreedtekorfbal) te komen tot een eerlijkere indeling van poules, op basis van leeftijden.En dat ziet er goed uit. Ik treed hier niet in detail, dat komt nog wel een keer, maar de uitwerking zorgt er in ieder geval voor een flinke impuls aan het spelplezier. En daar gaat het om. Daarnaast verandert de competitieopzet. Minder wedstrijden tijdens de eerste helft veld, (iets) eerder de zaal in en uiterlijk het eerste weekend van juni klaar. Dat geeft verenigingen de ruimte om nog voor de schoolvakanties activiteiten te plannen, die o zo belangrijk zijn voor de binding in je club.

Woensdagavond, alweer het KNKV op bezoek. Nu in een interactieve sessie met bestuurders van de clubs in Zuid over de nieuwe strategische cyclus. Eindelijk….. eindelijk, zou ik zeggen, een strategisch plan van het KNKV, dat gaat over impact maken én verenigingen de kennis en tools in handen gaat geven om hier voor je eigen cluppie een vertaalslag te kunnen maken. Korfbal: Het best bewaarde geheim in de sport…… daar gaan we iets aan doen. Het betekent wel dat clubs in actie moeten komen, zich bewust dienen te zijn van wat de korfbalsport kan bieden én zich zullen moeten realiseren dat een nieuwe generatie zich aandient en op een andere manier in het verengingsleven wil staan. Ik denk dat we daar bij DSC al de eerste voorzichtige stapjes in aan het maken zijn met jonge mensen op posities waar zij impact kunnen maken.

Zaterdag, het zijn met name de uitslagen in de jongste jeugd, die mij opvallen. Wellicht wat voorbarig, zo na twee speelronden, maar rondkijkend op het veld en de enthousiaste verhalen van trainers, spelers en ouders na dewedstrijden, betekent dat we ook hier goed bezig zijn. En dat is een groot compliment voor die trainers en coaches die nu een aantal weken met de kids aan het werk zijn.

Ook zaterdag, #awaydays in Amsterdam. Iets met een blauw kunstgrasveld. Het tweede redde het net niet (12-11) maar DSC 1 was in deze ereklassewedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander gewoon de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Op het eind nog heel even spannend gemaakt maar genoeg om het over de streep te trekken (17-18). Knappe prestatie.

Zondag, talenten-dag bij DSC. De eerste keer. En wat vooreen eerste keer. De beste trainers van Nederland voor de groep: Richard van Vloten en Marc Verberk. En daar kwamen veel kinderen op af. Zo’n 50 in totaal en leuk om te zien dat er een grote groep van buiten DSC aan deze clinics mee wilde doen. Twee groepen: Eerst de D en E pupillen, in de tweede groep de C, B en A-spelers. Ondanks het weer (het viel er soms even met bakken uit) een zeer geslaagde ochtend waarin kinderen uit Zuid konden werken aan hun korfbal-skills. En daarna natuurlijk met z’n allen op de foto. De komende 4 zondagen zijn er weer clinics. Volg de berichten op onze socials voor het programma.

Dan nog even een bericht van onze chef planning van het clubhuis én eentje van de chef planning van het fluiten van breedtekorfbalwedstrijden bij DSC……. en een voorzitter die er van baalt dat dit soort zaken nog op het laatste moment geregeld moeten worden. Zorg ervoor dat je als team (senioren) of ouders van een jeugdteam (A t/m F) de bardiensten hebt geregeld. Het schema is al een aantal weken geleden verspreid. Kleine moeite en één tip: ‘Ik heb het in de groepsapp gezet’, is vaak niet genoeg om het daadwerkelijk te hebben geregeld. En hetzelfde geldt voor de planning van het fluiten van de breedtekorfbalwedstrijden: Namen en rugnummers willen we hebben. En snel………….. (als het nog niet geregeld is).

Mooie zondag nog (nog even).

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug