Showtime zondag.

Datum:
13
-
11
-
2022

Niet om 11.00 uur sharp maar iets later deze blog. Wilde de wedstrijd van gisteren nog even afwachten om dit te schrijven. De publieke belangstelling viel wat tegen. Ook wel te begrijpen. DSC 1 en 2 waren als enige gepland. De overige teams hadden een weekendje ‘even niks’ en dat is ook wel eens lekker voor andere plannen in dit drukke schema. Daarnaast werd aan de Frederiklaan ook een wedstrijdje gespeeld. Ik snap, zeker na de laatste weken, dat je – op zoek naar spektakel – de weg naar het stadion er voor over had……….maar dan had je toch beter de weg naar de Vijfkamplaan kunnen maken.

Thije was namelijk jarig. Tenminste, dat denk ik. Hij had namelijk een feestje gepland. Z’n eigen feestje zogezegd. En zoals het gezegde luidt……. Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Welnu, de Vijfkamp hangt nog vol. Zonder afbreuk te doen aan de teamprestatie, dit was genieten. Voorop in de strijd en blijven gaan. En voor al die Frederiklaan-bezoekers: kijk het nog even op je gemak terug via Eyecons. Er zijn nog seizoenkaarten beschikbaar bij DSC.

DSC 2 zette een mooie toon. Met dik verschil werd gewonnen van Tempo 2. Daarna was het de beurt aan het eerste. En hoewel de uitslag (29-17) doet vermoeden dat het krachtsverschil behoorlijk was, duurde het tot diep in de tweede helft voordat DSC echt los kwam. Vanaf dat moment was er ook geen houden meer aan. DSC verzuimde in de eerste helft om het verschil al te maken. Verdedigend prima op orde met een immense druk op Tempo; aanvallend niet zuiver genoeg met flink meer doelpogingen dan de tegenstander. Zoals gezegd, na driekwart wedstrijd was het wel klaar. Showtime. Genieten voor het publiek en koel afgemaakt. Volgende week HKC. Van een iets andere orde, denk ik.

Dan even over de aanloop naar. Want er komt wat bij kijken, bij zo’n wedstrijd. Complimenten en een diepe buiging voor al diegenen die buiten het veld dit alles weer mogelijk hebben gemaakt. Onze eerste wedstrijd via Eyecons. Mét interviews, mét analyses, mét commentaar, mét een superprofessionele desk, mét drie camera’s, mét QR codes, mét soep in het clubhuis. Met ook wat aanloopprobleempjes en zelfs een gecrashte laptop……. maar het stond er wel. Hulde.

Even vooruit kijken. Aankomende zaterdag Kinder-Korfbal-Clinic in de Vijfkamp. Het is vol. 70 (!) inschrijvingen. En veel kinderen die nog niet korfballen. Dat wordt een feest. En wellicht een aantal nieuwe leden.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug