Richtlijnen zondag.

Datum:
21
-
11
-
2021

Ik vraag me soms af of de beleidsmakers rondom de Corona-regels weten of een bal rond of vierkant is, of dat ze überhaupt een sportveld of vereniging van dichtbij hebben gezien. Zo werden we de afgelopen week wederom geconfronteerd met nieuwe richtlijnen. Geen publiek is de belangrijkste. Hoe vervelend ook, die snappen we wel. Je wilt op dit moment gewoon niet veel mensen bij elkaar hebben in een sporthal of clubhuis. Met pijn in het hart is dan ook de kinder-korfbal-clinic gisteren niet doorgegaan en uitgesteld. Petje af voor de organisatie. Zij hadden er behoorlijk wat werk in zitten met flink wat aanmeldingen. De trainingen en wedstrijden gaan wel door. Dat is het goede nieuws. En je moet je Corona Toegangsbewijs (CTB) laten zien bij binnenkomst………. behalve als je vrijwilliger, coach, scheidsrechter of rij-ouder bent. Dan hoeft het niet. Maar wel als je een drankje wil doen in het clubhuis. En de handhaving moet niet zo’n probleem zijn, zegt Hugo. De clubs hebben immers voldoende vrijwilligers en zullen vast wel voor elkaar krijgen. Nou Hugo, zo niet dus. Zeker niet als iemand van functie kan veranderen bij één en hetzelfde bezoek. Anyway, iets met een ronde of vierkante bal dus……

De komende weken zijn spannend. Zullen de besmettingscijfers en de daarmee gepaard gaande ziekenhuisopnames dalen? Hoe lang zal ‘zonder publiek’ blijven gelden en mogen we blijven trainen en wedstrijden spelen? Ik zou het niet weten. En ik troost me dan maar met de gedachte dat niemand het weet. Handelen naar bevinden, ook bij DSC.

En toch ook blijven bouwen aan DSC 2.0, wat er ook gebeurt. We hebben nu lang genoeg ‘ge-interimd’ als bestuur. We namen de laatste ALV afscheid van Brigitte van de Westelaken, Anja van der Elzen en Eric van Veghel als bestuurslid met dank voor bewezen diensten. Het is nog niet gelukt om een nieuw bestuur te formeren, dus op dit moment zijn René Dekker en ondergetekende (en Anja helpt natuurlijk nog mee) ‘in charge’ bij DSC. Op korte termijn zullen we dan ook een BAV uit moeten schrijven om een nieuw bestuur te installeren. Het goede nieuws is: er is beweging! En flink ook. Zoals het er nu naar uitziet, zijn de drie gewenste managers die richting gaan geven aan de ontwikkeling van DSC, aan boord. Daarnaast hebben 3 jonge mensen aangegeven ook mee te willen bouwen. Mooie ontwikkelingen dus. Wordt vervolgd.

Oh ja, nog één belangrijke functie die moet worden ingevuld. Die van secretaris. Uitdagend ook, omdat deze rol opschuift in de richting van verenigingsmanager. Regie op de administratieve processen bij DSC, verbinder tussen de verschillende commissies en aanjager van die zaken die hierin verbeterd kunnen worden. Lijkt het je iets? Laat het mij (of René) weten en we vertellen je er graag meer over.

Even iets verklappen….ik heb dit stukje al getikt op vrijdag. De eerste wedstrijden zitten er al op. Uitslagen weet ik dus niet. Wat ik wel weet, is dat ‘de Crew’ hard heeft gewerkt en de Vijfkamp heeft omgetoverd tot een mooie arena met banners en reclameborden om het publiek en sponsoren (ook al zitten ze thuis) te verwennen. Alles mooi in beeld gebracht door Jorgen met een nieuwe cameraopstelling en heuse juichgeluiden. Wat willen we nog meer? Oh ja, erbij zijn. Maar daar moeten we nog even op wachten.

Fijne zondag

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug