Perspectief zondag.

Datum:
21
-
02
-
2021

Nou, doen we niet slecht. Toch? 170.000 besmettingen zo rond half februari, voorspeld door Kuipers & Co. Ondertussen bungelen we zo rond de 4000. De ene dag wat meer, de andere dag wat minder, waarbij minder in de gemiddelden de overhand lijkt te krijgen. Maar volgens onze minister-president is dat nog steeds geen goed nieuws, want die derde golf….. die komt er. For sure (want die schijnt Engels te spreken). Dus, voorlopig geen versoepelingen. Tenminste, nog niet. We zitten nog even iets te ver voor de verkiezingen.

Daarover gesproken: Wopke ging schaatsen….. met Sven. Overdekt. Sven mag dat, want hij is een tobsporter (slechte rug). Wopke niet. Dat is een minister. En een lijsttrekker. Die wilde stemmen trekken. ‘Sporten is ontzettend leuk en daarnaast heel gezond. Juist in deze tijd is het heel belangrijk dat we voldoende blijven bewegen’, schreef hij op Twitter. De lieverd. Met de hartelijke groeten van een paar miljoen volwassen sporters in een lockdown met een avondklok.

Daarover gesproken: Vindt u ook dat Willem Engel geweldig kan dansen?

Ondertussen zitten we dus nog steeds in deze situatie, voorlopig zonder uitzicht, zonder perspectief. Met een beleid dat volledig is gebaseerd op een R-getal, vanuit het RIVM, overgenomen door het OMT, als leidraad voor de beslissingen van het kabinet. En dit alles samengesteld door een zogenaamde modelleur. In dit geval……..die van die 170.000 besmettingen. Prettige wedstrijd.

Misschien is het opgevallen maar ik ben er, net als een heleboel andere Nederlanders, wel een beetje klaar mee. Het duurt te lang. We staan hier al een tijdje……… namelijk. Begin januari stond Hugo bij die eerste prik. Een waanzinnig moment, het gaat nu echt beginnen, de uitweg uit deze crisis, zo zei hij vol trots. Maar waar blijft die berekening? Als we alles in een model kunnen stoppen, dan kunnen we toch ook uitrekenen op welk moment het vaccineren effect gaat krijgen op ziekenhuis-en IC opnames. Daar deden we het toch voor? En dan kan de rest weer beetje bij beetje open. Dat stipje op de horizon kunnen we toch zetten? Bel Israël, die hebben de ervaring. En fuck die Britse variant. Die wilden een Brexit. Dan moet je je nu niet meer bemoeien met onze corona-besmettingen, toch?

Daarover gesproken: Is het u ook opgevallen dat op elke (kritische) vraag, het antwoord ‘Britse variant’ volgt?

Zonder gekheid, het onderwerp van gesprek moet veranderen. Van ‘wat kan er niet?’ naar ‘wat kan er wel?’. Staatsecretaris Blokhuis lanceerde onlangs een plan waarin stond dat jongeren elkaar weer moeten kunnen ontmoeten, in buurthuizen, sporthallen of bibliotheken. Goede vraag, verkeerde antwoord. Volgens mij ligt er in Nederland al een geweldige infrastructuur om dit mogelijk te maken: De sportclub. Als we die weer eens open zouden gooien. Sportclubs hebben bewezen dat ze dat prima Corona-proof kunnen organiseren. Hoe mooi zou het zijn als sportbonden en clubs worden betrokken bij dit soort vraagstukken. Hoe mooi zou het zijn als we hier al een klein beetje aan kunnen bouwen. Dan laat de vaccinatiegraad maar het tempo bepalen, maar dan kunnen we het in ieder geval over perspectief hebben.

Daarover gesproken: 2-0 of 3-1 moet lukken tegen die Grieken.

Twee weken geleden wenste ik iedereen veel schaats- en sneeuwpret toe. Voor dit moment zou ik willen zeggen: Smeer je goed in.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug