Ook het veld is leuk zondag.

Datum:
12
-
05
-
2024

Alweer een tijdje sinds de laatste blog. Het was the day after na de derde wedstrijd tegen TOP (S). Hoe het daarna ging is bekend. Unitas naar de KL. De nummer 9 van de KL (KCC) verzilverde het ticket en het verblijf in de KL tegen het inmiddels moegestreden TOP. Die opzet gaat gelukkig veranderen. Met ingang van komend seizoen al. De nummer 1 van de KL2 promoveert rechtstreeks naar de KL. Nummers 2, 3 en 4 gaan in een play-off systeem met de nummer 9 van de KL uitmaken wie dat laatste ticket krijgt. In mijn ogen veel eerlijker. In Amsterdam zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabben. Met overmacht kampioen. Uiteindelijk met lege handen. Maar ja, de wetten van de sport zijn niet altijd eerlijk. Daar weten ze in München inmiddels ook alles vanaf.

Ondertussen zitten we in de fase ‘ook het veld is leuk’. En als de zon schijnt en er is Italiaans ijs, hoor je niemand klagen. Toch is het een rare, versnipperde fase met dan weer wel een speelweekend en dan weer niet, want KL finale, want meivakantie, want Pinksteren, want een extra week schoolvakantie dus wedstrijden door-de-week, etc. Daarnaast, door de nieuwe competitieopzet zijn er mijns inziens te veel teams al klaar met de te behalen doelstellingen, waardoor het spel transformeert naar……… tja, naar wat eigenlijk? Aan de andere kant, het is een lastige opgave. Binnen en buiten twee volwaardige competities in een overvol programma. Korfbal mag nooit, maar dan ook nooit, het veldkorfbal los gaan laten. Het is de smeerolie van het verenigingsleven. Toch verdient die periode na de zaal een andere kijk op zaken. Wellicht dat AI kan helpen. Zit een voorspellende waarde in, las ik ergens in een – overigens onsamenhangend – verhaal.

Ondertussen zijn we aan het bouwen. De diverse kartrekkers op onze strategische thema’s zijn aan de slag gegaan. De eerste stappen zijn gezet. Eind juni, tijdens onze ALV zullen we aan de vereniging de plannen en de vorderingen presenteren. We bouwen aan een Korfbal League waardige vereniging. In juni krijgen we professionele ondersteuning vanuit het KNKV, waarin ons een analysetraject wordt aangeboden, zodat we ons strategisch plan kunnen toetsen.

Ondertussen…… ook iets met kamp. Onze G-tjes hebben het al achter de rug. In het mooie Odialiapeel beleefden zij een geweldig kamp met een heuse stap-avond bij onze sponsor Café Costa. En aankomend weekend is het Pinksteren. Ruim 50 kids van DSC gaan de grens over naar onze zuiderburen. De leiding gaat hen weer een fantastisch weekend bezorgen. De bbq wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Comigo, lunchroom en restaurant in Nuenen. Weer een mooie DSC herinnering erbij.

Geen ondertussen meer. We gaan afsluiten. Het is moederdag en ideaal weer voor een barbecue. Eens kijken of ik nog ergens een scharrelkip op de kop kan tikken 😉.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug