Na de vakantie zondag.

Datum:
05
-
09
-
2021

Weer naar school en aan het werk in 3-2-1…….
In het Zuiden zijn de vakanties nu ook voorbij. We waren als laatste aan de beurt en dus ook als laatste klaar. En in de aanloop naar de competitie is dat soms best wel lastig, omdat we twee weken geleden al volle bak met trainingen en oefenwedstrijden zijn gestart. En dus niet altijd compleet. Trainers en TC’s hebben al het nodige kunst- en vliegwerk uit moeten halen.

Aan de andere kant….. look on the bright side. We zijn er weer. We trainen, spelen wedstrijden, het publiek is er weer, ons clubhuis draait, we maken ons heerlijk druk om die zaken die nog net even niet geregeld zijn. We ontmoeten elkaar weer bij DSC. En dat voelt super. Dit hebben we gemist. Toch merk ik ook dat we op sommige zaken weer op moeten starten. Hoe zat het ook al weer voordat Corona zich aandiende? En dat ‘even helemaal niks’ voelde misschien ook wel fijn. Materiaal, barbezetting, trainers, scheidsrechters, ledenwervers, kleding-coördinatoren, poetsers, contact-ouders, regelneven- en nichten; we hebben ze weer keihard nodig. Laten we er weer in groeien. Het recept: Laat je neus zien. Het is (wederom)super gezellig bij DSC. Ga in gesprek en kijk waar je een bijdrage kunt leveren. Hou je niet in. Er is genoeg te doen.

Aankomende zaterdag: Officiële (uitgestelde) opening van onze nieuwe kunstgrasvelden. Zorg dat je erbij bent. De hele dag wedstrijden. Om 17.15 uur zal het lint worden doorgeknipt. Dat zal niet, zoals aangekondigd, gebeuren door wethouder Steenbakkers. Hij heeft andere verplichtingen. Het zij zo. Het lint zal worden doorgeknipt door de voorzitter van het KNKV, Irene van Rijsewijk. En daar zijn we supertrots op. De eerste vrouwelijke voorzitter van het KNKV, van Eindhovense grond, met een verbinding naar en een (kleine) historie bij DSC. We kijken ernaar uit.

Dat lintje gaan we doorknippen. Daarmee openen we onze nieuwe velden. Daarmee openen we echter ook de deur naar de toekomst van DSC na een periode die we liever niet hadden willen meemaken. De seinen staan op groen. Misschien gaan ze wel weer eens op oranje of zelfs rood. Wie zal het zeggen? Vooralsnog geven we gas en bouwen we verder aan DSC 2.0. Binnenkort hebben we een definitief beeld welk bedrag (het niet gebruiken van) de Corona-compensatie heeft opgeleverd en kunnen we een plan maken voor de facelift van ons clubhuis. Wederom een mooi project.

Seizoen 2021-2022gaat volgende week officieel van start. Fijn dat we er weer zijn. Geniet nooit genoeg.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug