KO Zondag.

Datum:
28
-
11
-
2021

Een blog. Een week eerder dan gepland. Dat was de persconferentie ook. En voelde het spelen zonder publiek al als een ‘punch in the face’….. het feit dat de amateursport compleet wordt stilgelegd, bezorgde een KO. Wederom, zoals ruim een jaargeleden.

Ik ben een tijdje geleden al gestopt met proberen te achterhalen wie er nu gelijk heeft en wat dan de oplossing is. Het gesprek daarover, of het nu aan een talkshowtafel, of in Rotterdam of op social media plaatsvindt, is verworden tot een arena van schreeuwlelijkerds die vooral anderen beschuldigen. Een oplossing hebben ze niet.  

Ik weet één ding wel. We zijn steeds te laat. Of om in termen van een voetbal-interview met de verliezende coach te spreken: ‘Dan loop je dus achter de feiten aan’. En die feiten zijn zo, dat ‘we’ het kennelijk zo uit de hand laten lopen, dat alleen de maatregelen zoals afgelopen vrijdag aangekondigd, nog helpen. Zo wordt gedacht. En dat is verschrikkelijk balen. Vooral omdat de schuldvraag wordt gedownsized tot de niet-gevaccineerden en ons gedrag. Ik vraag me dat af. En ook of het bij de aangekondigde drie weken blijft. We gaan het zien. Voor de goede orde: #ikhebnetjestweeprikkies

Hoe dan ook. We zitten er mee. Dit weekend nog een compleet programma. Vanaf aankomende maandag stilte. In ieder geval op de doordeweekse avonden. Hoe we de weekenden tot 17.00 uur gaan invullen, is nog niet duidelijk. Dat zal ook afhangen van de communicatie vanuit het KNKV. Maar we gaan die uren wel zo veel als mogelijk benutten. Dat is de insteek.

Hoe de zaalcompetitie gaat verlopen is op dit moment compleet onduidelijk. Er zullen, net als vorig jaar, verschillende draaiboeken uitgerold worden op het moment dat duidelijk is wanneer de competitie hervat kan worden. Ik heb gisteren de voorzitter van het KNKV al laten weten dat de insteek moet zijn om deze competitie voor wedstrijdteams hoe dan ook af te maken. Desnoods uitloop in april-mei. Nog een seizoen zonder promotie-degradatie zal al het vuur uit de sport halen. En we zijn wel een beetje klaar met die gratis tickets voor de Korfbal League, toch?

De sport, onze mooie sport korfbal en ons cluppie DSC worden nu geraakt. We moeten weer schakelen en ons aanpassen. De afgelopen 20 maanden hebben echter ook bewezen dat we daar heel goed in zijn. Ook hier komen we weer doorheen. Hou elkaar een beetje in de gaten de komende weken en hopen op snelle daling van de besmettingscijfers en ziekenhuisbedbezetting (voor de mensen die de komende weken nog galgje gaan spelen). Oh ja, en vergeet niet om een kerstboom bij DSC te kopen.

Fijne zondag(en)

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug