Kerstblog dag.

Datum:
24
-
12
-
2021

Net voordat ik begon aan deze kerstblog, wilde ik weten wat ik vorig jaar rond deze tijd schreef. In de krochten van onze oude website vond ik deze blog met als titel ‘Droom-dagen’. Zo, dat was even een pijnlijk moment. Pijnlijk, omdat ik tot het besef kwam dat een flink aantal van de dromen uit die blog niet zijn uitgekomen. En de tekst? Ik zou deze gewoon over kunnen nemen in deze kerstblog. Dat ga ik niet doen maar voor diegenen die willen weten wat ik bedoel, hier de link.

Wie had een jaar geleden gedacht dat we nog een keer in dezelfde ellende terecht zouden komen? Lockdown, geen sport en cluppie op slot. Voor hoelang? Wie zal het zeggen. Perspectief is er (nog) niet. Misschien, heel misschien is die Omikron een Omikronnetje en is deze weer net zo snel verdwenen als ie binnen kwam vliegen. Valt het allemaal mee. Jaap van Dissel zei ook zoiets tijdens de persconferentie: “Dat komt omdat dat is eigenlijk het simpelst, de simpelste laboratoriumproeven oplevert, experimenten. T-celexperimenten zijn veel complexer, nemen meer tijd, dus dat komt pas mondjesmaat vrij. Wat daar eigenlijk uit volgt is dat die T-celgemedieerde afweer, dus meer de zogenaamde cellulaire afweer, dat dat veel meer geconserveerd is.”

Dan denk ik: dat moet goed komen.

En het komt ook goed. Onder DSC ligt een fundament dat niet stuk kan. Ook in 2021 hebben we bewezen dat we er heel snel weer kunnen staan, als vanouds. Alsof er niets is gebeurd.

Want….. wat een vrijwilligers! Op het veld, naast het veld, in het clubhuis, in de diverse commissies. Wat is daar een beroep gedaan op wendbaarheid en weerbaarheid. Steeds maar weer aanpassen aan de op dat moment geldende maatregelen, zonder morren. Meteen diepe buiging en een applausje voor jezelf.

Want…. wat een mooie initiatieven. Trainersbegeleiding in ontwikkeling. Ledenwerving in de jongste jeugd met een groep die groeit. Extra fysieke trainingen voor de selectie. Sponsoring voor de supportersclub.

Want…. wat een complex. De faciliteiten worden steeds beter. Passend bij een club met ambitie. We hebben mogen beleven wat spelen op het hoofdveld met veel publiek teweeg kan brengen. Een nieuwe vloer en LED verlichting in de Vijfkamp. En zoals het er nu voorstaat, gaat ook de veldverlichting binnenkort vervangen worden door LED lampen. En natuurlijk in 2022 de facelift in ons clubhuis.

Want…. wat een selectie! Herbstmaister in de hoofdklasse. 2 overwinningen in de zaal. En toen de stekker eruit. Zeker op dat niveau doet dat pijn, vooral als er ambitie is. Want wat nu? Het zal toch niet weer dat…..? We weten het niet. Achter de schermen roeren hoofdklasseclubs zich richting KNKV. Hou je vast aan wat jullie op het veld en in die twee wedstrijden in de zaal (via de stream) aan het publiek hebben voorgeschoteld. Er zijn niet veel teams die graag naar Eindhoven komen….. of het moet voor de derde helft zijn.

Want…. wat een supporters. Verantwoordelijk voor sfeer en beleving (was getekend: Peter Gillis). En wat voor een sfeer en beleving. Daar weten de bewoners van de Achtse Barrier inmiddels ook alles van. Jullie schreeuwen DSC naar de overwinning. Hulde. En sta er weer, als het weer mag.

Want…. wat een warmte. Dit jaar namen we afscheid van Sjef, Gerry en ons pap. Dinsdag nemen we afscheid van Riet. Momenten waarop de warmte van de DSC familie voelbaar is. Zelfs op afstand, als Coronamaatregelen hierin beperkend werken.

Want…. wat een club. Lockdown of niet. We blijven bouwen. Op bestuurlijk niveau niet meer vanuit een interim functie op de winkel passen. Nee, vort met de geit. Bouwen aan DSC2.0. Superblij met Ronald Brink, Niels van Kemenade en Aram Brouwers die vrij snel na de ALV hebben aangegeven dat zij in het bestuur willen stappen en de verantwoordelijkheid willen dragen om verder te bouwen aan DSC 2.0. En superblij met Ilse Dekker, Roy Schampers en Tycho Brink die hebben aangegeven om hier ook een rol in te willen pakken. Binnenkort kondigen wij een BAV aan, waarin het nieuwe bestuur officieel wordt voorgesteld en formeel kan worden bekrachtigd door de leden.

Want…. we willen door. We kunnen niet wachten.

Kerst 2021, wederom in lockdown. Ook dit jaar sluiten we af in mineur maar, zoals hierboven beschreven, DSC krijgen ze niet klein. Als het slot er weer af gaat, zullen we ze weer eens een poepie laten ruiken.  

Fijne dagen.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug