Kantelpunt zondag.

Datum:
04
-
04
-
2021

De komende weken gaan we richting een kantelpunt. Gaan het mooie weer (komt echt, heb vertrouwen) en de vaccinaties (komt goed, heb vertrouwen) ons helpen om weer meer te mogen op het korfbalveld, en daarbuiten? Of blijven de besmettingen en de IC-opnames de maatregelen bepalen en gaat het seizoen 2020-2021 uit als een nachtkaars?

Dat laatste zullen we moeten voorkomen. Als ik kijk naar het plezier op het trainingsvelden de opkomst gisteren tijdens ‘Kies je sport’, heb ik daar alle vertrouwen in. Daarvoor is het fundament van DSC te stevig. Indien inderdaad wordt besloten om geen competitie meer te spelen dit seizoen, dan verzinnen we iets anders: Clinics, zeskamp, kamp-light of het grote ‘ik heb me dat anders herinnerd-spel’. Een mix van Cluedo, Stratego en Pesten maar dan met echte mensen in plaats van kaartjes en pionnetjes. Schijnt leuk te zijn. Vraag maar aan Mark.

Het wordt dus spannend. 13 april is er weer een persconferentie. Fingers crossed. Maar hoe dan ook, we gaan niet bij de pakken neerzitten. Dus, binnen de maatregelen, doen wat we kunnen. En heb je een leuk idee om de zaterdag of zondag in te vullen, meld je maar bij je trainer, JTC of bestuur. Dan gaan we kijken of we het kunnen regelen.

En we gaan de stip op de horizon iets verleggen. Want stel nu dat ‘komt goed’ ook echt ‘goed komt’. Stel nu dat we in augustus onze club weer terug krijgen, mogen trainen, wedstrijden spelen, ouders langs de lijn, clubhuis open….. een feestje mogen bouwen. Dan dienen zich de vraagstukken aan die er voor Corona ook waren. Vraagstukken over ambitie, topsportbeleid, maatschappelijke rol, zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal en DSC, een bestuursmodel dat daarbij aansluit, de vrijwilligersorganisatie.

Kort en goed komt het er op neer dat we hier weer mee aan de slag gaan. Nu al, juist nu. Die stip op de horizon zal de komende weken vorm gaan krijgen. In de club, samen met de club, door de club. We realiseren ons dat we als interim bestuur de focus hebben op de Corona fase en het (financieel) overeind houden van de club. Nu die uitkomst vertrouwen geeft, ontstaat ruimte om door te pakken. Dus, binnenkort meer in dit theater.

Dan nog even dit. Ik heb begrepen dat een aantal DSC-ers echt een poging heeft gedaan om kaartjes te bemachtigen voor de finale van de Korfbal League. Tegen hen zou ik willen zeggen….. wees altijd op je hoede, zo rond 1 april.

Fijne zondag, fijne Pasen.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC  

Terug