Huug-zondag.

Datum:
18
-
04
-
2021

Nou, daar gingen we dan met het kantelpunt uit mijn vorige blog. En ik maar roepen dat we er vertrouwen in moesten houden dat het mooie weer zou komen en Hugo zijn vaccinaties onder controle zou krijgen. Nou, niks van dat alles. De persconferentie van hoop van 13 april jl. werd een flinke domper, ik sta ’s morgens nog steeds ijs van mijn auto te krabben en Hugo…… ach, onze Hugo. Hij husselt met gereedschapskisten, routekaarten, mandjes met maatregelen en denkt nog steeds dat we vanaf 1 juli weer massaal op vakantie kunnen. En ondertussen knalt hij er via een schimmige deal bijna een miljard euro tegenaan met allerlei test-evenementen. “Een fantastische investering waar mooie dingen worden georganiseerd. Mensen zeggen na afloop dat ze een mooie dag hebben gehad en zo’n bijeenkomst hebben gemist. We maken leuke dingen mogelijk”, zo is zijn zelfgenoegzame redenering.

Nou Huug (ik mag Huug zeggen), dan heb ik er ook nog wel eentje. Wat zou je ervan zeggen als je de buitensport eens gewoon open gooit? Want als de argumenten zijn dat je leuke dingen mogelijk wilt maken en dat mensen iets dergelijks hebben gemist, dan heb ik wel een paar duizend sportverenigingen voor je in de aanbieding. Verenigingen die voor de lockdown hebben bewezen volledig corona-proof een competitie te kunnen draaien. Bovendien weten we inmiddels ook wel wat de kans op besmetting in de buitenlucht is, toch? En nu niet beginnen over die reisbewegingen. Want die 10.000 man publiek bij 538 in Breda…. die worden geteleporteerd, zeker?

‘Nou Ed (hij mag Ed zeggen), ik lees jouw stukjes niet’, zal het antwoord wel zijn. Dus, voorlopig nog aanhobbelen, denk ik. 15 mei is de uiterste datum waarop een competitie kan starten én volledig kan worden uitgespeeld. Of we dat gaan redden zal zéér binnenkort duidelijk worden. Dit i.v.m. een redelijke voorbereiding mét oefenwedstrijden in het wedstrijdkorfbal. Zoals al eerder vermeld, we zorgen voor alternatieven mocht de competitie niet meer worden hervat.

Als laatste: felicitaties aan PKC. Terechte winnaar van de Korfbal League finale. Een wedstrijd die alleen de laatste 10 minuten zuivere speeltijd leuk was. Vanaf dat moment: Ladies time. De dames Zuijdwegt en Van der Werff legden eigenhandig het laffe Fortuna over de knie. Daarvoor leek PKC wederom last te hebben van het finale-syndroom met teveel spelers onder de maat. En Fortuna speelde als vanouds met de handrem erop. Gevolg: een draak van een wedstrijd. Jammer voor al die korfbalfans thuis voor de buis. Gelukkig dus nog 10 minuten vuurwerk van de verdiende winnaar. Spelen om te winnen, dus. Dat smoelt altijd beter dan spelen om niet te verliezen, door bijvoorbeeld je beste schutter 40 minuten aan de kant te houden. Benieuwd waar Van der Steen volgend seizoen speelt.

Fijne zondag

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug