Herbstmeister-zondag.

Datum:
16
-
10
-
2022

“De bladeren vallen van de bomen af. Kan niet geloven dat dit de zomer was”. Voor de liefhebbers: Witte Was van Goldband. Aanrader. De bladeren vallen inderdaad. En niet zo’n beetje ook. Toch mogen we nog twee weekenden de kunstgras-wei in. Tot het laatste weekend van oktober worden nog wedstrijden gespeeld onder herfstachtige omstandigheden. Voor nagenoeg alle teams start de zaalcompetitie dan 4 weken later; in het weekend van 26/27 november. Vanaf maandag 14 november gaan we weer binnen trainen. Het trainingsschema verschijnt binnenkort.

De eerste selectie heeft een ander schema. Voor degenen die ze hebben gemist op het veld: Ze zijn al klaar. De teams in de (reserve) Ereklasse buiten, spelen in de zaal allemaal in de Korfbal League 1 of 2. Dat zijn poules van 10 teams, dus 18 wedstrijden in de competitie. Vandaar dat zij niet starten in het weekend van 26/27 november maar al twee weekenden eerder en dus al klaar zijn met hun wedstrijden buiten. Dus noteer alvast in de agenda: Zaterdagavond 12 november, DSC 1 en 2 tegen Tempo 1 en 2. Volle bak in de Vijfkamp. Dus als je de komende week de spelers van de selectie in ons clubhuis een andere afslag ziet nemen…… dat klopt. Ze gaan met ingang van aankomende dinsdag al binnen trainen.

We kunnen ons opmaken voor een aantal mooie wedstrijden in de Vijfkamp. De Crew staat inmiddels in de startblokken en vanaf dit seizoen zullen er voor en na de wedstrijd via de livestream interviews worden gehouden. Het greenscreen is aangeschaft en ik voorspel………. andere verenigingen gaan DSC bellen hoe we (lees: Jorgen) dit weer voor elkaar hebben gekregen. Wordt leuk.

Wat ook weer in ere wordt hersteld: Toegangskaartjes. Binnenkort volgt daarover berichtgeving op onze site, over de prijs van een kaartje, de passe-partouts enz. We houden de gratis toegang voor jeugdleden van DSC in stand én alles zal volledig digitaal verlopen via een QR code op de telefoon. Onze Willy en Wally Wortel van DSC leggen op dit moment de laatste hand aan de techniek. Wordt vervolgd.

Dan weer even terug naar buiten, want daar zijn we nog volop bezig. Maar inmiddels wel met een aantal Herbstmeisters: De allerkleinsten F1, ongeslagen. E2 nog even in de wachtkamer, E1 ongeslagen, D1 ongeslagen. En C1 was er gisteren heel dichtbij. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind. Maar wat een mooie resultaten met oorkondes en We are the champions. Super gedaan en namens DSC allemaal van harte gefeliciteerd.

En wat te denken van de Bingo- en poffertjesavond afgelopen vrijdag. Maar liefst 60 kinderen kwamen hier op af en hadden een hele gezellige avond. Mooi om te zien dat deze activiteiten na de vervelende Coronaperiode weer op gang komen. DSC is meer dan korfbal, dat blijkt maar weer.

Tot slot: De oplettende bezoeker van onze site heeft waarschijnlijk al gezien dat we een nieuw item hebben bovenin de balk: Veilig Sporten. Klik er maar eens op. Namens het bestuur heeft Ilse Dekker de afgelopen maanden deze kar getrokken, wat heeft geleid tot een nieuw protocol, gedragsregels en een hernieuwde invulling van de rol van vertrouwenscontactpersoon. Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk om dit op de juiste manier te regelen. Daar mogen we trots op zijn.

Dus: Spotify. Goldband. Meerdere goede nummers. Enjoy.

Fijne zondag

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug