Damesfinales zondag.

Datum:
24
-
04
-
2022

Vanmiddag barst het los in de Vijfkamp. De finales bij het vrouwenkorfbal. In samenwerking met het KNKV organiseert DSC deze finales. Meer dan 700 kaarten verkocht. Volle bak dus. Met nog een ander DSC tintje. Robin van Baalen en Jan Knollema zijn namelijk de coaches van finalist DDW. We wensen hen natuurlijk veel succes. Ik zou zeggen, kom ze aanmoedigen maar dat kan alleen als je al een kaartje hebt. Als je er nog één wilt hebben, heb je pech. Stijf uitverkocht.

Vorige week zaterdag. Naast de KL finale in Ahoy en de HK finale in Dordrecht, was er nog een spannende wedstrijd. In de Vijfkamp, in dit geval. DSC A2 moest in een tweede wedstrijd tegen DVO A3 een achterstand van 5 doelpunten goed maken. En dat deden ze. 20-13. Daarmee werd promotie naar de overgangsklasse bereikt. Prima prestatie. En laten we het er maar op houden dat je in sommige gevallen als vader net iets trotser bent dan als voorzitter.

Inmiddels een (beetje rare) herstart van de veldcompetitie. Vol programma dit weekend en dan (meivakantie) twee weekenden niks. Maar de meeste teams al weer aan de bak. Een paar mooie overwinningen, waarin die van onze B1 op koploper PKC B1 er toch wel uit springt. Knap gedaan.

Ook knap gedaan van DSC 1. Iets met veerkracht na misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen (2-8). Als je de wedstrijd uiteindelijk met 16-14 over de streep trekt (met hier en daar een paracetamolletje), dan is ook dat een puike prestatie en blijft het kampioenschap in zicht.

Na dit weekend gaan we de meivakantie in. Twee weekenden geen korfbal. Vanaf zaterdag 14 mei weer volle bak, hoewel op dinsdagavond 10 mei DSC 3 en A1 de wedstrijden tegen Nieuwerkerk spelen, die vandaag niet zijn doorgegaan. Even rustig aan, zodat we na de meivakantie er weer tegenaan kunnen. Ook op bestuurlijk vlak. DSC 2.0 wordt weer opgestart en er wordt gewerkt aan een aantal speerpunten van beleid, die meer aandacht gaan krijgen. We komen uit een bijzondere periode waarin lange tijd onduidelijk was wat wel en niet mocht en we ook echt geconfronteerd werden met een vereniging die op slot ging. Het ontwaken daaruit gaat niet altijd even makkelijk en misschien moeten we wel wennen aan een vereniging die weer op volle kracht draait. Maar DSC zal DSC niet zijn als we dat niet voor mekaar krijgen. Verenigen rondom onze kernwaarden Ambitieus, Ondernemend, Betrokken en Fun. Dat is waar we voor gaan.

Fijne zondag

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug