Connecting the dots

Datum:
15
-
11
-
2020

Gisteren was het zaterdag 14 november. In meerdere opzichten een bijzondere dag maar vooral de dag dat de zaalcompetitie zou starten. Een dagje DSC in de Vijfkamp, de allerkleinsten eerst, met ouders, opa’s en oma’s, de opbouw D, C, B, A, 3, 2, 1, de supportersclub, Jorgen op z’n vaste camerapositie, Fieke met de kaartjes, de crew, de banners in de gang, het team van de week, winst of verlies maar hoe dan ook….. volle bak in het clubhuis na afloop. Het dak eraf.

In werkelijkheid een zaterdag zoals we die al een aantal weken mogen beleven. In ieder geval zonder korfbal, zonder DSC, zonder alles wat hierboven is genoemd. Het is niet anders, we zullen het ermee moeten doen. Kijken wat er wel kan en fingers crossed voor betere tijden. Het teruglopend aantal besmettingen en goede ontwikkelingen op het gebied van een vaccin…… wellicht wat kleine lichtpuntjes aan het eind van deze tunnel.

Die tunnel werd deze week in ieder geval al mooi verlicht door de gemeente Eindhoven. We kregen namelijk het bericht dat sportverenigingen over de maanden oktober, november en december geen veld- en zaalhuur hoeven te betalen. En dat geeft lucht….. en licht. Dat betekent namelijk dat we gewoon kunnen blijven trainen en in het weekend ruimte hebben om – in ieder geval voor onze jeugd – activiteiten te organiseren. Dit alles uiteraard met inachtneming van de op dat moment geldende corona-regels. Deze week heeft een werkgroep al de eerste ideeën met elkaar doorgesproken. Wordt vervolgd….. en wordt leuk.

Die verbinding blijft één van de belangrijkste thema’s voor de komende periode. Normaal gesproken ontmoeten we elkaar in ons clubhuis, bij trainingen of bij wedstrijden. Een praatje is dan zo gemaakt. Dat kan nu niet, althans niet op de manier waarop we dat gewend zijn. Via mail en app weten we elkaar wel te vinden. Toch wil ik daar meer in kunnen betekenen, zeker richting de ouders van onze jeugdleden. Het is dan ook om die reden dat we de komende weken ouderavonden gaan organiseren via Teams. Dat doe ik samen met iemand van de Jeugd Technische Commissie (JTC). Er zullen ongetwijfeld vragen zijn, of er zijn leuke ideeën om de Corona-fase door te komen. Bovendien geeft het ons als bestuur en JTC de gelegenheid om wat meer over DSC, de toekomst en jeugdbeleid te vertellen. De uitnodigingen zullen volgen.

Nog even terug naar de lichtpuntjes. Er zijn er nog meer: Kerstbomen en kerstpakketten, wie wil dat niet. Een mooie samenwerking tussen onze sponsoren Van Rijssel Hoveniers, De Smaakbeleving.nl en Digio Applications én een super-stoere kerst-webshop (inclusief dwarrelende sneeuw). Je haalt een stukje DSC in huis tijdens de kerst en…… onze penningmeester is er blij mee. Ik zou zeggen….. bestellen maar!

November is ook de maand van Glow. Het jaarlijkse lichtfestival in de lichtstad Eindhoven. Ook dat festival kon helaas niet doorgaan. Toch werden we deze week verrast met een prachtig alternatief. Een spectaculaire blauwe nachthemel als een koepel over de stad met in die stad zo’n 1000 door led aangedreven rode ballonnen. DOTS die door de stad heen zweven. Vroeger, in negentien-heel-lang-geleden, hadden de Dots voor mij een hele andere betekenis (maar dat is nu niet relevant); op dit moment staan ze voor verbinding. Lichtpuntjes in deze rare tijden. Heb je gezien dat er ook één boven de ingang van de Vijfkamp hangt?

Fijne zondag

Edwin Mulder

Terug