Code zwart zondag

Datum:
07
-
02
-
2021

Dit zou zo’n weekend zijn geweest. Codes die in sneltreinvaart veranderen van geel in oranje, van oranje in rood. Anticiperen. Wat doen we met de teams? Laten we ze vertrekken naar die uitwedstrijden? Hebben er al tegenstanders gebeld, dat ze niet naar Eindhoven komen? Druk verkeer op de diverse apps van de teams. Snel schakelen met het KNKV. Actie in de taxi. Veiligheid voor alles.

Helaas, niets van dat alles. Gewoon thuis. In ons kot, zouden onze Zuiderburen zeggen. Geen wedstrijden. Alleen buitentrainingen voor de jeugd, die overigens prima worden bezocht. Dank aan trainers, Coco’s….. en Ria. Ze is er toch maar mooi, bijna elke avond. De vloer is weer gedweild omdat we komende week onze gasten van het Summa College ontvangen voor het geven van lessen. Beetje dynamiek in ons clubhuis. Niet verkeerd. Alles Corona-proof. En schoon.

Ondertussen vechten we tegen een kennelijk belangrijke tegenstander die de naam ‘Britse Variant’ draagt. B.1.1.7. voor ingewijden. Op één of andere manier moet ik dan steeds aan Bassie en Adriaan denken. Mark en Hugo niet. Die denken op advies van ome Jaap aan code zwart en een derde golf. Dus voorlopig blijven we in ons kot. Ik schat zo in, tot ergens de tweede week van maart. Dan zal de tegenstander voor een groot gedeelte zijn verslagen. En hebben de maatregelen gewerkt. Alleen een complotdenker zou dan op het idee komen dat het met de besmettelijkheid van onze vriend uit Engeland uiteindelijk wel meeviel. Alleen een complotdenker zou dan zeggen dat het versoepelen van maatregelen zo vlak voor de verkiezingen, politiek gezien, wel verrekte handig is. Ik zou me aan dat soort uitspraken nooit wagen.

Dan nog even het serieuze gedeelte. We hebben als (interim) bestuur een opdracht aanvaard om DSC door deze moeilijke Corona fase heen te loodsen. Dat heeft met name een financiële insteek. Door het wegvallen van een groot gedeelte van onze clubhuis-inkomsten kan de financiële positie van de club in gevaar komen. Op dit moment kunnen we melden dat dit niet het geval is. We hebben gebruik gemaakt van de beschikbare steunpakketten van de overheid. Zaal- en veldhuur (in ieder geval voor de maanden oktober, november, december 2020) is door de gemeente Eindhoven niet inrekening gebracht. En we hebben een aantal geplande uitgaven teruggeschroefd. Daarnaast hebben we goed zicht op de verwachte in- en uitkomsten voor de rest van het boekjaar. Dat is fijn en geeft rust. En een compliment aan alle vrijwilligers bij DSC die ‘op de centjes’ zitten. Prima samenwerking, ook met de kascontrolecommissie in hun rol als toezichthouder.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf is het zaterdag. Als dit gelezen wordt, zal het buiten wel wit zijn. Veel sneeuw- en schaatspret gewenst voor de kleine en grote kinderen van DSC. Doe voorzichtig en kijk uit voor B.1.1.7. Komt vaak van links.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug