Blue Monday zondag.

Datum:
22
-
01
-
2023

Afgelopen maandag was het Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. En ik maar denken dat dit op Black Friday was. Of op de zondag voor Blue Monday toen ik een wedstrijd floot in een sporthal met een gevoelstemperatuur van -5 (iets met energiekosten). Of de dag na Blue Monday waarop ik geïnformeerd werd over het feit dat ik moet gaan toezien op de grootte van de reclame op de korven bij de wedstrijd die ik aankomende zondag (lees: vandaag) mag gaan fluiten. Tegenstander had bij KNKV gevraagd: Mag dit? Antwoord: Daar gaat Mulder zondag op toezien. Kan ik me zo op verheugen, dit soort randzaken. Ik heb alvast de Rijdende Rechter geïnformeerd.

Blue Monday dus. Maar niet bij DSC. Mooie ontwikkelingen. Zeker bij de jongste jeugd als het gaat om het verder bouwen aan een technisch beleidsplan en trainersondersteuning die nodig is om op termijn weer mee te doen in de top. Joris Houweling (D-Jeugd) en Pia Donkers (E-Jeugd) stapten al eerder in een meer coördinerende rol, deze week (vlak na Blue Monday) heeft ook Niek Storms aangegeven deze rol op te willen pakken bij de allerkleinsten (F-jeugd en Kangoeroes). En daar zijn we erg blij mee. Credits in deze naar Niels van Kemenade die vanuit het bestuur de kar trekt. Saillant detail: De F1 pakte een punt bij de ongeslagen koploper NKV en ze speelden zo te zien al met schotklok. Over ontwikkeling gesproken.

Ons eerste team gaat beginnen aan de tweede helft van de competitie. Inmiddels begint zich een schifting af te tekenen. DSC en Dalto staan 5 punten los van plek 5, een plek die geen recht meer geeft op de play-offs. Een middenmoot van 7 teams die allen nog aanspraak kunnen doen op een play-off plaats. En Fiks zal in de achtervolging moeten om het verblijf in de KL2 veilig te stellen, hoewel zij vorige week een fikse (😉) overwinning boekten op TOP Arnemuiden en in de wedstrijden daarvoor (o.a. tegen DSC) net aan de verkeerde kant van de score eindigden. Onverminderd spannend dus in deze klasse. Benieuwd hoe het plaatje er uiteindelijk uit gaat zien.

Zonder andere teams tekort te willen doen, nog even een shout out naar DSC 3. Wat kopzorgen in augustus vanwege bezetting en het teruglopen van het aantal ervaringsjaren. Inmiddels op een trotse 2e plaats in de reserve hoofdklasse. Dat is een dik compliment aan het team en aan de coaches Nico en Cor-Jan. Volgend jaar reserve KL2? Klopt. Dan moet DSC 1 (en 2) promoveren naar de League. En dan zeg ik toch niks geks.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug