Beste wensen zondag.

Datum:
08
-
01
-
2023

Allereerst: De beste wensen voor 2023. En als we er vanuit gaan dat de DSC populatie representatief is voor de rest van Nederland, dan wil ik tevens ongeveer de helft van de DSC leden veel beterschap wensen na het oplopen van het Corona-, griep-, RS- en/of het verkoudheidsvirus.  Best wel veel mensen gesproken die én de kerst én de jaarwisseling hebben doorgebracht onder de wol met een thermometer, neusdruppels en zakdoeken in de aanslag. Toch weer even in de eigen, intieme mini-lockdown. En we dachten dat we daar vanaf waren.

De beste wensen. En wat zou ik dan wensen voor DSC? Promotie naar de KL-1? Waarom niet? De KL-2 doet echter wat we vooraf hadden gehoopt. Elke week wedstrijden op het scherpst van de snede, waarin een winnaar vooraf niet te voorspellen is. Een mooie competitie met veel kijkplezier, dus ik ben benieuwd hoe dat beeld er over een aantal weken, zo richting de playoffs, dan uitziet. En ik gun de selectie wel even wat minder blessures en buikgriepjes. Soms kan het ook net even te veel zijn.

De beste wensen. Wat nog meer te wensen? Een technisch beleidsplan om duurzaam aan te haken bij en mee te doen in de top van Nederland. De eerste stappen zijn gezet. Doorpakken in 2023…. en daarna. Begeleiding van trainers op het veld. Plezier voorop maar vooral korfballen leren. Trainer willen worden van een teampje omdat ook dat bijdraagt aan je eigen ontwikkeling, niet alleen als korfballer en trainer maar vooral ook als mens in de maatschappij. Maar zoals gezegd, wel met de juiste begeleiding.

De beste wensen. De facelift van ons clubhuis, als huis van DSC, waar we successen vieren, elkaar ontmoeten en waar we graag willen zijn met allerlei activiteiten. Van ontwerp naar uitvoering, waar we én handjes én ritselaars nodig hebben. Het zou mooi zijn, als we dat in 2023 voor elkaar krijgen. Het zou tevens mooi zijn als we wat meer ‘vast’ barpersoneel zouden krijgen. De beheersfunctie die we als DSC hebben in de Vijfkamp wordt (gelukkig) in overleg met de gemeente wat afgeschaald. Op vrijdagavond en op de zondagen dat we zelf niet hoeven te korfballen, wordt deze rol overgenomen door een andere partij. Dat geeft veel verlichting voor onze vrijwilligers. Maar de vraag staat nog steeds uit. Vind jij het leuk en gezellig om achter de bar of in de keuken te staan? Informeer dan eens bij Ria, Hannie, Henny, Edith of Simone. Zij kunnen je er alles over vertellen.

De beste wensen. Nieuwe verlichting rondom ons veld. Maar daar hoeven we niet veel voor te doen. De gemeente gaat namelijk de verlichting vervangen door LED. We hebben onze wensen doorgegeven, want met de komst van het nieuwe hoofdveld wordt wat licht weggenomen door de dug-outs, waardoor er eigenlijk twee masten extra geplaatst moeten worden. Even afwachten wat de definitieve plannen gaan worden.

De beste wensen. Doorpakken bij de allerkleinsten. Daar staat een superteam op zaterdagochtend en bij trainingen bij de F-jes. Maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Langs de kant genoeg korfbalnamen van weleer, met flink wat ervaring en prijzen op hoog niveau. Step into the arena, zou ik zeggen. Ahoy is misschien nog ver weg….. maar we moeten hier beginnen!

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter DSC

Nabrander: Zoals bekend. Deze stukjes tik ik ergens op de zaterdagochtend. Het is nu zondagochtend, even voor 11.00 uur. Ik was gisterenavond in Driebergen. Over beste wensen gesproken. Goedemiddag, zeg! Team, staf en supporters: Het was Groots met een zachte G. En aan het tijdstip af te meten dat mijn dochter thuiskwam............ weer een lange Brabantse nacht.

Terug