Bergen werk zondag.

Datum:
09
-
07
-
2023

Bergen werk zondag.

Zoals beloofd, nog een (laatste) blog over ontwikkelingen, resultaten etc. Op het moment van publiceren is het zondagochtend 9 juli, slotdag bij DSC. Met elkaar op een gezellige manier het seizoen afsluiten en dan lekker even een paar weken niks. Zeker verdiend na de in de titel genoemde  bergen werk. Daar wil ik dan ook even bij stil staan.

Met bewondering kijk ik naar wat is bereikt in de jeugd. Resultaat: Een visie, een plan, een organisatie en een groep enthousiaste mensen die aan de slag zijn gegaan met de jeugd van DSC. Elk team 2 of meerdere trainers/coaches, trainersbegeleiding, trainingsschema’s, een veilig sportklimaat en vooral…. verbinding en samenwerking. Perfect? Nog lang niet maar het beweegt zeker de goede kant op. Mooie stappen om duurzaam invulling te geven aan waar we als DSC willen zijn en blijven. Die topvereniging in Zuid. In alle opzichten. Zonder anderen tekort te willen doen, petje af voor Niels. Als je ziet wat hij hier de afgelopen maanden aan tijd en energie in heeft gestopt……

Bergen werk. De organisatie van het WK U17, vorig weekend bij DSC. Vervoer, verblijf, jurytafels, omroepers, statistieken, opbouwen, schoonmaak, afbreken, barbezetting, catering, toezicht, etc. Die crew draait inmiddels als een goed geoliede machine maar dat maakt het werk er niet minder om. Ze waren op zondagavond, zoals we dat hier noemen, goed muug……. maar voldaan. Maar wat een happening, dat WK. En wat een finale. Nederland verloor. Met 22-24. Chinese Taipei won. Na een 20-16 achterstand. Tzu-Yen Ho, onthoud die naam. Die gaan we nog een keer terugzien in de Korfbal League….. ze weet inmiddels waar Eindhoven ligt. Nog een opvallend iets: België, 5e plaats. Amai.

Bergen werk. Die hebben we verzet in het afgelopen seizoen. Al die vrijwilligers bij DSC, op het veld, achter de bar, achter de computer, in de diverse secretariaten, commissies en werkgroepen. We boeken mooie resultaten: ledengroei in de jeugd, een technisch beleidsplan, meer trainers op het veld,een financiële positie die het nu toelaat om ons clubhuis eens grondig onderhanden te nemen, DSC 1 en 2 die meedoen om de prijzen (dat laatste stapje komt er echt een keer). Kortom, in dat eerste volledige ‘normale’ seizoen na Corona, mogen we gewoon supertrots zijn op wat we hebben neergezet en hebben bereikt. En dat is een groot compliment aan al die DSC-ers die hier een bijdrage aan hebben geleverd.

Nog uitdagingen? Zeker. Daar gaan we graag over in gesprek tijdens de komende (uitgestelde) ALV. Noteer alvast in de agenda: Woensdag 6 september.

Om alvast twee belangrijke thema’s te noemen. We zijn (al heel ver) in gesprek met Sportstuif. Een organisatie die zich richt op sportieve naschoolse opvang. Zij hebben inmiddels meer dan 20 vestigingen in Zuidoost Brabant en willen ook graag bij DSC een vestiging openen. Ons clubhuis en onze velden lenen zich prima voor deze activiteiten. Het spreekt voor zich, naast het feit dat we hiermee als club een bijdrage leveren aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk, dat dit in meerdere opzichten voor DSC interessant kan zijn.

En natuurlijk de facelift van ons clubhuis. Dat gaat nu toch echt gebeuren. Enthousiast als we waren, dachten we deze klus in dezomervakantie te klaren. Dat bleek iets te ambitieus, waardoor we het geheel in verschillende stappen gaan aanpakken. Er heeft zich al een groep enthousiastelingen aangemeld maar we kunnen nog steeds ritselaars, schilders, schuurders, handige Harries en Harriettes, slopers, opbouwers, elektra-kenners en andere handjes gebruiken. Meld je aan bij Ronald (r.brink@kvdsc.nl), want er is altijd wel iets te doen. Wordt leuk.

Ik ben er doorheen. We sluiten af. Evenhelemaalniks.nl. Nog een woord van dank aan DSC voor de kaartjes, appjes, berichtjes en belangstelling bij het overlijden en de uitvaart van mijn moeder. Dat heeft heel goed gedaan.

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst, wat je ook gaat doen. We zien elkaar weer in augustus. Er liggen wat bergen werk te verzetten.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug