Aanvang zaal zondag.

Datum:
12
-
11
-
2023

Het is de elfde van de elfde als ik dit stukje tik. Het carnavalsseizoen is gestart, kom niet meer naar Den Bosch hoor ik op de radio en de eerste wedstrijden in de zaal zijn inmiddels gespeeld. Op het moment dat dit stukje verschijnt, trapt het tweede af in het mooie Friesland alwaar de selectie haar eerste away-day beleeft. Vanmiddag nog het eerste tegen promovendus Mid-Fryslan (excuus, ik weet niet hoe je zo’n dakje op de a krijgt). Voorspellinkje?

In het weekend van 14/15 oktober speelden we de laatste wedstrijden buiten. Dat is 4 weken (bijna een maand) geleden. In zekere zin wel even lekker maar ik ving toch ook wel geluiden op dat het te lang duurde. Met name het feit dat we pas vanaf maandag 31 oktober naar binnen gingen met trainen gaf toch wel een verstoring in de flow waarin sommige teams zaten. Puntje van aandacht voor volgend seizoen. Misschien toch een week eerder starten.

Nog wel een mooi intermezzo, zo tussen veld en zaal: De Kinder Korfbal Clinic. Die was op zaterdag 3 november. Bijna 60 aanmelding en en vooral veel van kinderen die nog geen lid zijn van DSC. Perfect georganiseerd, veel helpende handen en 3 uur lang plezier voor de kinderen. Petje af voor de organisatie.  

Aanvang zaal, dus. Tot half maart zijn we onder de pannen met hopelijk voor DSC 1 nog een toetje, de play-offs. 18 wedstrijden zeker, mogelijk 25. Het kan een lange route worden. Eerste doel: Die 19e en20e wedstrijd mogen spelen. De selectie lijkt er klaar voor te zijn. We hopen op mooie wedstrijden en in ieder geval volle bak in de Vijfkamp. Zaterdag 25 november, eerste thuiswedstrijd tegen TOP/IAA Fresh uit Sassenheim, aanvang 20.00 uur. In de oefenwedstrijd van vorige week tegen dezelfde tegenstander dikke winst. Zegt het iets? Zeg het maar.

Met 19 teams gaan we de competitie in. De doelstellingen zullen uiteen lopen. Plezier en ontwikkeling voorop. Gisterenmiddag keek ik al twee wedstrijdjes (iets met de familie die na elkaar mochten fluiten). Twee keer verlies. Tegenstander soms net iets slimmer en behendiger in de afronding. Het mocht de pret niet drukken. Zonde, volgende keer weer net een stapje beter. Even daarvoor sprak ik Noah van de A1. Nieuw team, nieuwe coaches, zware start in de veldcompetitie. Zij hebben een ander doel. Boven de rode streep eindigen. Moet te doen zijn. Tegen Albatros meteen de graadmeter. Daarna volgen op papier sterkere tegenstanders. Dus deze pakken. Het is bijna half vijf als ik deze alinea tik. Wedstrijd bijna klaar.

Alle thuiswedstrijden in onze eigen Vijfkamp. Voor DSC voelt dat al jaren als gewoon. Toch zijn we daarmee in een gelukkige omstandigheid. Veel verenigingen spelen hun zaalwedstrijden elders in stad of dorp en zijn voor de horeca aangewezen op de lokale commerciële uitbater. Bij DSC kunnen we in ons eigen clubhuis terecht. Dat is mooi voor de binding (en voor de omzet…je hoort mij niet klagen) maar het legt ook wel een druk op onze vrijwilligers, zeker op die dagen dat we beginnen met de Kangoeroes en eindigen met het eerste. Van 09.00 tot 00.00 (met uitloop 😉). Best wel stevig. En op de zaterdagen dat DSC 1 niet thuis speelt is de horeca open voor thuiswedstrijden van PSV Handbal. Veel minder druk maar ook daar wordt een beroep gedaan op vrijwilligers van DSC. Anyway, fijn dat wij dus gewoon, gezellig in ons eigen clublokaaltje terecht kunnen. Hulde aan die vrijwilligers die dat mogelijk maken maar dat clubkske kan wel wat uitbreiding gebruiken. Lijkt het je leuk? Meld je dan bij Hennie, Hannie, Ria, Simone of Edith (clubhuis@kvdsc.nl). Ze zullen er blij mee zijn.  

Al gehoord dat we inmiddels een internationale scheidsrechter in onze gelederen hebben? Piotr Jaszczuk is onlangs verhuisd naar Nederland, woont nu in Beek en Donk en wilde graag in de Nederlandse competitie gaan fluiten. Piotr was al een aantal keren bij DSC geweest als scheidsrechter op het WKU17, dus hij kende de club………. en hij kende Henk Klaassen die dan ook namens DSC de connectie heeft gemaakt. Piotr fluit nu samen met Pieter Rikken van Attila zijn wedstrijden….. namens DSC. En dat is fijn. Piotr, witamy w DSC i do zobaczenia wielokrotnie w tym samyn rytmie co Pieter.

Milej niedzieli.

Edwin Mulder
Krzeslo KV DSC

Half zes. Nog even checken. A1 verliest. 38-18. Da's een stevige.

Terug