1 jaar Corona zondag.

Datum:
07
-
03
-
2021

Gisteren was het 6 maart. Precies één jaar geleden gaf onze Minister-President het advies om geen handen meer te schudden, schudde vervolgens de hand van ome Jaap en ging naar huis. Wij niet. Wij gingen naar een optreden van de Edwin Evers Band in de Effenaar, samen met 1300 andere oudere jongeren. Veel bekenden gezien en geknuffeld, want handen geven mocht niet meer. Later hoorden wij dat het begrip ‘superspread-event’ die avond is bedacht.

7 maart, de laatste thuiswedstrijd van DSC 1 in de Vijfkamp. Weet u het nog? 31-27 tegen ODIK. En na de wedstrijd nog een keer als vanouds het dak eraf in het clubhuis. Die hendjes in de lucht, want handen schudden mocht niet meer.

8 maart nog een wedstrijd gefloten in de top van het vrouwenkorfbal. Waar? In Erp. Naar later bleek, de Corona-brandhaard van Nederland. Pushing the limits, heet dat in vaktermen.

Dinsdag 10 maart, de meerderheid van de familie Mulder onder de pannen met griepverschijnselen. Simone had het echt stevig te pakken. Hondsberoerd met geur- en smaakverlies, hoewel haar vriendinnen aangaven dat ze van dat laatste toch al zo’n 35 jaar last had.

Eén jaar Corona. In september en oktober leek het er even op dat we al een weer een beetje terug gingen naar het oude normaal. Helaas, weer in een lockdown. Geen zaalcompetitie. Ondertussen hebben we wel als DSC laten zien dat we - ook in deze omstandigheden - bij elkaar kunnen blijven. Diep respect voor alle jeugdtrainers die al maanden de kinderen plezier bieden op het veld. Potgrond, kerstbomen, kerstpakketten, kaartjes, etc deden de rest.

Eén jaar Corona. Als een kind zo blij maakte ik dan ook afgelopen donderdag een filmpje van een vol trainingscomplex aan de Vijfkamplaan. Warm was het niet, maar dat leek niemand te deren. Als we een jaar geleden hadden bedacht dat we hier, op zo’n moment, buiten, met temperaturenrond het vriespunt, blij mee zouden zijn geweest…..

Eén jaar Corona. Inmiddels wordt de roep om ‘open gaan’ steeds luider. Kees Rodenburg, directeur KNKV, schreef een zeer lezenswaardig stuk dat de inmiddels beschikbare data rondom testen in de Korfbal League aantonen dat het ook kan, mits gecontroleerd. NOC/NSF heeft afgelopen woensdag, onder andere met alle sportbonden, een manifest gepubliceerd om het zittende kabinet op te roepen om zo snel mogelijk weer open te gaan. Sport als onderdeel van de oplossing, niet van het probleem.

Maar veel perspectief is er nog niet. De angst lijkt te regeren, zeker tegen het licht van de aankomende verkiezingen. Timing lijkt in deze een belangrijk wapen te zijn. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe dit zich de komende week gaat ontwikkelen.

En ondertussen trainen we vrolijk verder. In verband met de avondklok wel een beetje passen en meten, zodat iedereen weer op tijd thuis kan zijn. Maar dat heeft dan ook wel weer z’n charme, zeker als straks de temperaturen weer gaan stijgen. Daarnaast is er goed overleg tussen de clubs in de regio en worden we prima geïnformeerd door het KNKV over mogelijkheden in april/mei/juni. Lang verhaal kort: Alle scenario’s liggen nog open. Mocht de competitie echter niet meer worden gespeeld, dan wordt gekeken naar wat er in de regio mogelijk is, uiteraard binnen de op dat moment geldende richtlijnen. Fingers crossed…… Vaccineren in combinatie met snel-testen schijnt een mix met perspectief te zijn. En hoop doet leven.

Fijne zondag.

Edwin Mulder
Voorzitter KV DSC

Terug