DSC te sterk voor KCC (18-12)

(15-09-2013)

Iedere zaterdagavond, zondagochtend kijk ik over de uitslagenlijst heen. Wat valt mij op? Wat is bijzonder? Waar zou ik over kunnen schrijven? Alle wedstrijden zien lukt natuurlijk nooit. Wel probeer ik flitsen van de wedstrijden mee te nemen, even een coach of een speler iets vragen en luisteren naar opmerkingen van supporters.

Deze week ging mijn aandacht onder andere uit naar de 2e en 3e teams van de C en D. Hoe vergaat het deze ploegen? Teamsamenstelling, eenheid in de ploeg, het komt allemaal wat later op gang dan bij een eerste team. Het heeft wat tijd nodig om te wennen en ook in de organisatie is er altijd een wat langere aanloop. De D2 en C2 staan ook in een hoge klasse. Het is dus afwachten hoe dat uitpakt.  Als we de resultaten bekijken, dan is dat nog niet eenvoudig. Wat wedstrijden verliezen levert ook meningen op van buitenstaanders. Niet bij de schrijver. Er is gekozen voor een hoge indeling, we willen deze ploegen sterker maken. Het is van groot belang voor het niveau van onze vereniging dat ook juist deze teams zich goed ontwikkelen. Positief blijven, plezier vasthouden, niet van de doelstelling afwijken, tijd nemen en gedurende het seizoen wordt dit beter. Ik zal mij ook zeker nog langs de lijn melden bij deze ploegen.

Ik zag een stuk van DSC D3 – DKB D3. De D3 kon niet winnen. Ik zag echter wel veel spelplezier en er was grote vreugde, ook aan de kant, bij die ene score. Opvallend was de eerste winst van de B3 met 10 – 1 op OEC B1! De B2 denderde over NKV heen (25 – 1) en de A2 speelde gelijk tegen DKB. De C1 won van Wageningen en heeft met twee overwinningen een goede competitiestart.

De andere teams speelden allen tegen KCC uit Capelle aan den IJssel. In de voorbereiding op deze wedstrijden was vooral aandacht uitgegaan naar pittige ontmoetingen. KCC beschikt over goede en fysiek sterke teams. De B1 had echter met een 15 – 3 overwinning een vrij gemakkelijke wedstrijd. De B1 is met drie overwinningen goed gestart aan de competitie. Volgende week wacht echter de uitwedstrijd tegen PKC en dan wordt duidelijk waar dit team echt staat. De A1 won ook, 14 – 10. Marc Verberk was tevreden met de winst. Hij gaf echter aan meer overtuiging bij de ploeg te willen zien. Het was ook te merken aan zijn coaching. Er moet meer felheid in. Het zal nodig zijn, ook voor hen wacht volgende week PKC.

DSC 2 – KCC 2 verliep uiterst moeizaam. De hele dag al paraplu’s op het veld, bij de wedstrijd van 2 waren ze echt nodig. De verdedigingen overheersten. 2 – 2 bij rust zegt genoeg over de kwaliteit van het spel, zeker als je daarbij 3 gemiste strafworpen optelt (1x DSC en 2x KCC). De tweede helft verliep beter voor de teams. Het ging lang gelijk op. KCC legde een hoger tempo in de wedstrijd, DSC organiseerde efficiënter. Na een 8 – 8 tussenstand nam KCC het initiatief in de score. Het werkte zich naar een voorsprong van 2 punten. DSC ging in de achtervolging en Laudy Smits zorgde er voor dat er een tussenstand van 12 – 12 op het bord kwam. In deze fase had er zeker meer ingezeten. DSC speelde echter in de eindfase onzorgvuldig. KCC profiteerde en wist een nipte winst te boeken. DSC bleef met de gedachte achter dat het toch een punt had kunnen (moeten) overhouden aan deze ontmoeting (12-13).

Daarna volgde het eerste team. Na het nipte verlies van vorige week was het de vraag hoe de ploeg er vandaag voor zou staan. Coach Richard van Vloten had de ploeg iets gewijzigd ten opzichte van vorige week. Nicky Kerkhof speelde voor de geblesseerde Hanne-Mieke van Galen en ook Robert Roubos had een basisplaats. De opstellingswijziging verraste de tegenstander. Zij hadden zich voorbereid op een ander ploeg/opstelling.

De start was meteen voor DSC. Tjeerd Kooiman, hij zou uitgroeien tot een van de smaakmakers in deze wedstrijd, opende de score waarna Dennis Snel, met een mooi afstandsschot, DSC op 2 – 0 bracht. Robert Roubos scoorde vrij vlot daarna de 3 – 0. KCC was in deze fase onvoldoende scherp en het maakte de ploeg onrustig. Bij de stand van 4 – 2 liep DSC uit naar 6 – 2. De KCC coach had een time out nodig en vervolgens ook een wissel om de ploeg weer op de rit te krijgen. Het mocht niet baten, onder aanvoering van een zeer sterk spelende Kirsten Brouwer liep DSC weg naar een 10 – 5 ruststand.

Na rust probeerde KCC wel de aansluiting te vinden. De ploeg speelde aanvallend in hoog tempo en probeerde DSC verdedigend stevig onder druk te zetten. DSC liet zich echter niet van de wijs brengen. Het bleef aanvallend rustig organiseren en op de juiste kans spelen. Verdedigend werd geconcentreerd gespeeld en men liet zich, in tegenstelling tot vorige week, minder verleiden tot overtredingen. KCC moest daardoor forceren en dat speelde DSC in de kaart. Het verschil in de score bleef de hele tweede helft 4 tot 6 doelpunten.
De 18 – 12 overwinning was daarmee meer dan terecht. DSC was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg. Tevredenheid bij de trainersstaf en een goed herstel na vorige week. De komende week wacht de ploeg een uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht.

Auteur: Rob Aarts


Lees hier verslag KCC
 
 
[terug]