Bericht van de JTC: op naar volgend seizoen.

(25-05-2020)

Inmiddels zijn we een aantal weken met elkaar aan het trainen volgens de richtlijnen van het NOC/NSF en het KNKV aangaande Corona. Een compliment aan alle kinderen en ouders die zich prima houden aan deze richtlijnen. En een diepe buiging voor de vrijwilligers van DSC die het voor ons mogelijk maken dat we op een veilige manier kunnen sporten.

Achter de schermen zijn we echter al bezig met ons te richten op volgend seizoen. We gaan er vanuit dat we vanaf 1 september weer wedstrijden gaan spelen. Er is nog niets bekend of we vanaf de leeftijd van 13 jaar dan ook in de voorbereiding al in partijvorm mogen trainen of oefenwedstrijden mogen spelen...... maar daar hopen we natuurlijk wel op.

Dan naar de teamindelingen. Dat is altijd weer even spannend, zeker op het moment dat je naar een andere leeftijdscategorie gaat met mogelijk weer een nieuwe trainer. Soms is het gewoon fijn om zoveel mogelijk met je team bij elkaar te blijven, soms wil je voor het hoogst haalbare gaan en jezelf in de kijker spelen. En dan hebben we ook nog rekening te houden met het aantal teams dat we op willen geven.... en dat we in elk team voldoende spelers hebben. Normaal gesproken gebruiken we de trainingen in juni om daar een beeld bij te krijgen. Dat gaan we nu ook doen........... maar de Corona maatregelen maken het wel een beetje lastig. We hebben dan ook de volgende besluiten genomen:

  • De komende 2 weken trainen we nog in de huidige teamsamenstelling, dus t/m donderdag 4 juni.
  • Vanaf maandag 8 juni gaan we trainen met de nieuwe leeftijdsgroepen. Deze indeling van de leeftijdsgroepen wordt in de week voorafgaand aan 8 juni gepubliceerd op de website. Wellicht dat in een enkel geval een kind een jaar langer blijft spelen in de leeftijdsgroep of al eerder overgaat. Die situaties worden nu bekeken en besproken.
  • We hopen op dat moment ook duidelijkheid te kunnen geven over welke trainers welk team gaan trainen met ingang van volgend seizoen. Deze trainers zullen vanaf dat moment dan ook de trainingen verzorgen.
  • Het trainingsschema dat geldt vanaf 8 juni wordt zo snel als mogelijk gecommuniceerd.
  • We gaan 3 weken in deze samenstelling trainen. Donderdag 25 juni is de laatste training. Mogelijk dat we richting de zomervakantie het veld nog langer openstellen voor 'vrije' trainingen.
  • Waar dat kan, zullen we zo snel als mogelijk aangeven hoe het nieuwe team eruit gaat zien.
  • Voor de selectie- en wedstrijdteams (A1, A2, A3, B1, B2, C1) hebben we het besluit genomen om voor de vakantie niet te selecteren. Het niet kunnen trainen in partijvorm maakt het simpelweg te lastig om keuzes te kunnen maken. Deze selectieprocedure zal dan ook in augustus, in de aanloop naar het nieuwe seizoen, gaan plaatsvinden.
  • In de week van 10 augustus starten de selectieteams met hun voorbereiding. In de week van 17 augustus starten de lagere teams met hun voorbereiding.

Nog even in schema:

t/m donderdag 4 juni Trainen met het huidige team volgens huidig trainingsschema
vanaf maandag 8 juni Trainen met nieuwe leeftijdsgroep volgens nieuw trainingsschema
donderdag 25 juni Laatste training met nieuwe leeftijdsgroep
vanaf maandag 29 juni (Eventueel) vrije trainingen
donderdag 16 juli Laatste trainingen in verband met aanleg nieuw kunstgrasveld
maandag 20 juli Start aanleg nieuw kunstgrasveld
vanaf maandag 10 augustus Start trainingen selectieteams
vanaf maandag 17 augustus Start trainingen overige teams

We realiseren ons dat het in deze Corona-tijd lastig communiceren is. We zien elkaar niet. Veel gaat via mail en online. Zeker in de voorbereiding zijn er soms wensen of onzekerheden die in een gesprek toegelicht kunnen worden. Elkaar even aanspreken werkt dan makkelijk. Dat gaat nu niet. Mocht je een vraag hebben of een wens willen uitspreken, schroom dan niet om ons te mailen (jtc@kvdsc.nl); we nemen dan zeker contact met je op.

Als laatste: Bovenstaande besluiten zijn genomen met de kennis en de richtlijnen van nu. We weten inmiddels ook dat volgende week weer anders kan zijn. Mocht het zo zijn dat we daardoor een aantal besluiten moeten herzien of bijstellen, dan zullen we daar zo snel als mogelijk over communiceren.

Sportieve groet,

JTC
Renée Kuin
Thiemo Hollering
Davy Wind


 
 
[terug]