Bouwen aan DSC 2.0 – Juist nu!

(09-04-2020)


Het nieuwe normaal. Het is even niet anders. Intelligente lockdown. Stay home, stay safe. Even geen korfballen, even geen DSC. Inmiddels is er meer duidelijkheid vanuit het KNKV. De gehele veldcompetitie 2019-2020 wordt als niet gespeeld beschouwd. In het wedstrijdkorfbal geen kampioenen en geen degradanten….. in augustus weer opnieuw dus. En dat is zuur voor DSC 2, DSC 3 en DSC A1, die als herbstmeisters hadden gehoopt op meer zo ergens in mei of juni. Wel fijn voor de A2, die nu in ieder geval in de 1e klasse blijft. Voor wat betreft de zaalcompetitie wordt mogelijk nog een vervolg gegeven aan de League en de play-offs hoofdklasse. Er wordt onderzoek gedaan naar een klasse tussen de League en de hoofdklasse en voor de rest…… huidige stand is eindstand. Dus de vlag in top voor onze kampioenen: DSC B2, DSC B3, DSC C3 en DSC E2. Die huldiging gaat er nog komen. Beloofd.

En ondertussen………… zien we superveel initiatieven om als DSC lekker DSC te blijven. Kleurplaten voor ouderen, het uitlenen van materialen om te blijven oefenen, challenges met wc-rollen en filmpjes, interviews met selectiespelers, mogelijk een online pubquiz, een quiz speciaal voor onze jeugd en er wordt gewerkt aan het opnemen van filmpjes met oefenstof voor onze jeugd. Ook dat is DSC. En waar zouden we zijn zonder Teams, FaceTime, Skype, Zoom, Hangout of hoe het ook allemaal mag heten.

De JTC en STC hebben inmiddels hun focus op volgend seizoen. Op dit moment is alles erop gericht om voldoende en enthousiaste trainers op het veld te hebben staan, zodat we een mooie start kunnen maken. En als ik het heb over het veld, dan heb ik het over ons nieuwe kunstgrasveld. Zoals het er nu naar uit ziet wordt in de zomervakantie het veld vervangen met (jawel) een heus centre court.

Op de foto kijken we naar het veld van Velocitas in Leiderdorp. Dit zal ongeveer het idee zijn. Een hoofdveld voor ons clubhuis waar het publiek omheen kan staan.

Indruk nieuw kunstgras
Maar er gebeurt nog meer. Hieronder een (nog hele voorzichtige) sneak preview van onze nieuwe website, die we bij aanvang seizoen 2020-2021 hopen te lanceren.Actueel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Robert Roubos is samen met Rob van Heuven hier nu mee bezig. We kijken uit naar het resultaat.
 

Sneak preview Website 2.0


Maar er is nog meer. Komend seizoen moeten de DSC shirts worden vervangen. In samenwerking met onze partner Sport2000 Brabant Sports, wordt gewerkt aan een geheel nieuw eigen DSC shirt waar we een aantal jaren mee vooruit kunnen. De plaatjes zijn klein. Zoom maar eens in en let vooral ook op de details. Brigitte en Luc van de Westelaken kunnen er alles over vertellen. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we bij aanvang zaalcompetitie in de nieuwe shirts spelen. Dat verhaal is iets groter dan de shirts alleen maar daar kom ik zo op.

Nieuw shirt voorkantNieuw shirt achterkant
Last but not least: Ons clubhuis. Eén van de onderwerpen in DSC 2.0 is een facelift van ons clubhuis. Dana Vos, onze eigen interieurontwerpster, lifestyle coach en influencer heeft een mooie facelift bedacht. Daar willen we graag mee aan de slag.

Nieuw interieur

Nieuw interieurEn nu komt het…………… dat kost geld. Geld dat we op één of andere manier bij elkaar moeten krijgen. En we zien wel een manier: Ons nieuwe hoofdveld! De DSC-arena. Met daaromheen ongeveer 120 meter aan hekwerk………… waar we een heleboel reclameborden kwijt kunnen. Dat wordt het plan.
Voor de liefhebbers van La Casa de Papel: El Plan!

Daar wordt de komende weken aan gewerkt. We komen snel in de lucht met een uitgewerkt plan om dat hoofdveld vol te krijgen met reclameborden. Het idee is dat elke DSC-er hier een bijdrage aan kan leveren. Hoe? Dat hoor je nog. Binnenkort meer in dit theater.

Tot zover. Tot de volgende keer.

Namens het bestuur,

Edwin Mulder

 
 
[terug]